Смачніші, ніж круасани! Рецепт повітряних французьких булочок з вершковим кремом

Апетитні булочки з ніжним вершковим кремом! Звичайно, рецепт цієї повітряної випічки вигадали французькі кондитери, які здавна відомі як майстри подібних ласощів. Ці булочки обов’язково подарують вам святковий настрій, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 600 г пшеничного борошна
  • 7 г сухих дріжджів
  • 100 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 1 стручок ванілі (або ванільний цукор)
  • 30 г крохмалю
  • цукрова пудра (за смаком)
  • 550 мл молока
  • 220 г цукру
  • 0,5 ч. л. солі
  • 3 жовтки
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • цедра з одного лимона.

Приготування:

1. Розвести дріжджі у 250 мл теплого молока. Додати борошно, 100 г цукру, 50 г м’якого масла, сіль і яйце. Вимішати тісто і залишити його на 1,5 години.

2. Змішати 300 мл молока, 120 г цукру, крохмаль, цедру лимона і 2 жовтки. Все добре перемішати, поставити на слабкий вогонь і довести до кипіння. Зняти з вогню і остудити, потім додати решту м’якого масла, ванілін і лимонний сік. Збити крем за допомогою блендера або міксера.

3. Тісто розділити на 15-20 частин, розкачати, покласти ложку готової начинки на відстані 3 см від краю.

Сформувати булочку так, як показано на фото.

4. Покласти булочки на деко, застелене папером для випічки і залишити на 30 хвилин. Потім змастити жовтком і запікати 15 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

5. Готові булочки накрити тонким кухонним рушником, остудити, потім посипати цукровою пудрою. Смачного!

Після кави вас хилить на сон? Ось чому улюблений напій може викликати втому

субота, 2 серпень 2025, 17:42

Кава - це традиційний ранковий ритуал мільйонів людей. Ми віримо, що вона заряджає енергією, стимулює мозок і допомагає прокинутися. Але чому тоді після чашки ароматного напою багато хто відчуває… ще більшу втому та сонливість, передають Патріоти Украї...

Смакота! Свиняча грудинка у соєвому соусі для святкового столу або просто на бутерброди

п’ятниця, 1 серпень 2025, 22:07

Мабуть, це один із найпростіших способів приготування свинячої грудинки для м’ясної нарізки. Попередньо маринувати свинину не треба. Потрібні свиняча грудинка, соєвий соус і за бажанням її можна доповнити часником і солодкою паприкою. Соєвий соус дає п...