Смачніші, ніж магазинні: Простий рецепт домашніх французьких багетів

Немає нічого смачнішого за домашню випічку. А ви коли-небудь пробували самі спекти хрусткі французькі багети? Якщо ні, пропонуємо вашій увазі цей рецепт! Спробуйте, це зовсім не складно, радять Патріоти України.

Інгредієнти на 4 багети:

  • 500 г борошна
  • 330 мл води
  • 5 г сухих або 15 г свіжих дріжджів
  • 10 г солі

Приготування

У велику миску налити теплу воду, додати дріжджі, перемішати, потім додати борошно і сіль. Місити, поки тісто не стане гладким і еластичним. Потім перекласти його в змащену маслом миску, накрити харчовою фольгою і залишити на 2 години.

Потім треба перекласти тісто на посипану борошном поверхню й розділити його на 4 частини. Кожну деталь обережно розтягнути, скрутити й сформувати багети. Викласти їх на деко, застелене пергаментним папером. Накрити багети харчовою плівкою або бавовняною тканиною й залишити їх постояти ще 30-45 хвилин.

Щоб багети не пересохли під час запікання, поставте на дно духовки невелику ємність з водою.

Зробіть ножем на поверхні багетів приблизно по 3 борозенки. Поставте їх в духовку й випікайте при 250°C близько 20 хвилин.

Буде дуже смачно! Як за пару годин засолити смачну скумбрію

четвер, 28 березень 2024, 10:10

Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох, передають Патріоти України. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результат...

Не готуйте так омлет! Ці помилки зіпсують страву

четвер, 28 березень 2024, 8:59

Під час приготування омлет дуже часто опадає і стає схожим на звичайний млинець. Через це він виходить несмачним. А псують страву всьогтдекілька помилок, які часто допускають, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz розповість, що не варто робити...