Смачніші, ніж магазинні: Простий рецепт домашніх французьких багетів

Немає нічого смачнішого за домашню випічку. А ви коли-небудь пробували самі спекти хрусткі французькі багети? Якщо ні, пропонуємо вашій увазі цей рецепт! Спробуйте, це зовсім не складно, радять Патріоти України.

Інгредієнти на 4 багети:

  • 500 г борошна
  • 330 мл води
  • 5 г сухих або 15 г свіжих дріжджів
  • 10 г солі

Приготування

У велику миску налити теплу воду, додати дріжджі, перемішати, потім додати борошно і сіль. Місити, поки тісто не стане гладким і еластичним. Потім перекласти його в змащену маслом миску, накрити харчовою фольгою і залишити на 2 години.

Потім треба перекласти тісто на посипану борошном поверхню й розділити його на 4 частини. Кожну деталь обережно розтягнути, скрутити й сформувати багети. Викласти їх на деко, застелене пергаментним папером. Накрити багети харчовою плівкою або бавовняною тканиною й залишити їх постояти ще 30-45 хвилин.

Щоб багети не пересохли під час запікання, поставте на дно духовки невелику ємність з водою.

Зробіть ножем на поверхні багетів приблизно по 3 борозенки. Поставте їх в духовку й випікайте при 250°C близько 20 хвилин.

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...

Для чого смажити солоні огірки, якщо ви готуєте макарони

четвер, 21 листопад 2024, 17:12

Макарони та солоні огірки — досить неочікуване поєднання продуктів для однієї страви. Але це цікавий спосіб внести різноманіття. Далі в статті ви зможете дізнатися, яким чином можна покращити макарони та зробити їх надзвичайно смачними, передають Патрі...