Смачніші, ніж магазинні: Простий рецепт домашніх французьких багетів

Немає нічого смачнішого за домашню випічку. А ви коли-небудь пробували самі спекти хрусткі французькі багети? Якщо ні, пропонуємо вашій увазі цей рецепт! Спробуйте, це зовсім не складно, радять Патріоти України.

Інгредієнти на 4 багети:

  • 500 г борошна
  • 330 мл води
  • 5 г сухих або 15 г свіжих дріжджів
  • 10 г солі

Приготування

У велику миску налити теплу воду, додати дріжджі, перемішати, потім додати борошно і сіль. Місити, поки тісто не стане гладким і еластичним. Потім перекласти його в змащену маслом миску, накрити харчовою фольгою і залишити на 2 години.

Потім треба перекласти тісто на посипану борошном поверхню й розділити його на 4 частини. Кожну деталь обережно розтягнути, скрутити й сформувати багети. Викласти їх на деко, застелене пергаментним папером. Накрити багети харчовою плівкою або бавовняною тканиною й залишити їх постояти ще 30-45 хвилин.

Щоб багети не пересохли під час запікання, поставте на дно духовки невелику ємність з водою.

Зробіть ножем на поверхні багетів приблизно по 3 борозенки. Поставте їх в духовку й випікайте при 250°C близько 20 хвилин.

ТОП-3 хитрощі кулінарів, які допоможуть приготувати смачний та пишний омлет

вівторок, 22 квітень 2025, 23:10

Не кожна господиня може похвалитися тим, що омлет вийшов у неї з першого разу: навіть у професійних кухарів із цією простою стравою можуть періодично виникати проблеми, передають Патріоти України. Достатньо допустити лише одну неточність при виборі про...

Швидкий салат з м’яса - сила смаку в простоті рецепта

вівторок, 22 квітень 2025, 18:02

Прості рецепти викликають бажання готувати. Погодьтесь, що в ритмі сучасного життя знайти вільні години на приготування складних страв, — це є недозволена розкіш. Пропонуємо спробувати салат з м’яса та солоних огірків. Поєднання таких смаків — запорука...