Смачніші, ніж магазинні: Простий рецепт домашніх французьких багетів

Немає нічого смачнішого за домашню випічку. А ви коли-небудь пробували самі спекти хрусткі французькі багети? Якщо ні, пропонуємо вашій увазі цей рецепт! Спробуйте, це зовсім не складно, радять Патріоти України.

Інгредієнти на 4 багети:

  • 500 г борошна
  • 330 мл води
  • 5 г сухих або 15 г свіжих дріжджів
  • 10 г солі

Приготування

У велику миску налити теплу воду, додати дріжджі, перемішати, потім додати борошно і сіль. Місити, поки тісто не стане гладким і еластичним. Потім перекласти його в змащену маслом миску, накрити харчовою фольгою і залишити на 2 години.

Потім треба перекласти тісто на посипану борошном поверхню й розділити його на 4 частини. Кожну деталь обережно розтягнути, скрутити й сформувати багети. Викласти їх на деко, застелене пергаментним папером. Накрити багети харчовою плівкою або бавовняною тканиною й залишити їх постояти ще 30-45 хвилин.

Щоб багети не пересохли під час запікання, поставте на дно духовки невелику ємність з водою.

Зробіть ножем на поверхні багетів приблизно по 3 борозенки. Поставте їх в духовку й випікайте при 250°C близько 20 хвилин.

Їжа, яка виснажує: Експерти пояснили, чому варто двічі подумати, перш ніж їсти оброблене м’ясо

неділя, 27 липень 2025, 13:05

Відчуття постійної втоми може мати безліч причин, і одна з них - ваш щоденний раціон. Часто ми списуємо нестачу енергії на стрес або недосип, але іноді справа в тому, що саме ми їмо, передають Патріоти України. Нові наукові дані вказують на несподівани...

Як вибрати якісну розчинну каву: ТОП-5 ознак, що не підведуть

неділя, 27 липень 2025, 11:12

Розчинна кава - зручний варіант для тих, хто хоче швидко збадьоритися. Але за зручністю часто ховається різниця у якості, яка може вплинути не лише на смак, а й на здоров’я. Як відрізнити добрий продукт від сурогату . пояснюємо простими словами, переда...