Смачніші, ніж магазинні: Простий рецепт домашніх французьких багетів

Немає нічого смачнішого за домашню випічку. А ви коли-небудь пробували самі спекти хрусткі французькі багети? Якщо ні, пропонуємо вашій увазі цей рецепт! Спробуйте, це зовсім не складно, радять Патріоти України.

Інгредієнти на 4 багети:

  • 500 г борошна
  • 330 мл води
  • 5 г сухих або 15 г свіжих дріжджів
  • 10 г солі

Приготування

У велику миску налити теплу воду, додати дріжджі, перемішати, потім додати борошно і сіль. Місити, поки тісто не стане гладким і еластичним. Потім перекласти його в змащену маслом миску, накрити харчовою фольгою і залишити на 2 години.

Потім треба перекласти тісто на посипану борошном поверхню й розділити його на 4 частини. Кожну деталь обережно розтягнути, скрутити й сформувати багети. Викласти їх на деко, застелене пергаментним папером. Накрити багети харчовою плівкою або бавовняною тканиною й залишити їх постояти ще 30-45 хвилин.

Щоб багети не пересохли під час запікання, поставте на дно духовки невелику ємність з водою.

Зробіть ножем на поверхні багетів приблизно по 3 борозенки. Поставте їх в духовку й випікайте при 250°C близько 20 хвилин.

Смакота! Рецепт майонезу без яєць для заправки салатів із цікавим основним компонентом

вівторок, 13 травень 2025, 11:13

Магазинні майонези зручні, але користі від них повний нуль. Це об’єктивно. Покращити смак страв з цим соусом можна, якщо приготувати його самостійно. Спробуйте рецепт на основі яблук. Це досить несподівано, але з різними типами продуктів такий майонез ...

Не робіть помилок! Як варити пельмені та вареники, щоб не розварилися

вівторок, 13 травень 2025, 10:12

Навіть досвідчені господині іноді варять пельмені та вареники, а вони розварюються. Хоча тісто гарної якості і не липне, проте після варіння начинка окремо плаває у воді. Декілька порад і ваші вироби будуть в ідеальному стані після варіння, передають П...