Смачнючий борщ із запеченим буряком: Нетревіальний варіант української національної страви

борщ

Скільки варіантів приготування борщу відомо в нашій країні толком не знає ніхто. З капустою і без, з квасолею, з рибою, з вишнями тощо. Кожна господиня має свій рецепт. Відома українська фудблогерка Юлія Сімончук поділилася своїм улюбленим рецептом, в якому обов'язково буряк має бути печений, а не варений, передають Патріоти України.

Інгредієнти на 3−4-літрову каструлю

м’ясо (свинина, курка, індик, бажано на кістці) — 500 г
картопля — 5−6 шт.
червоний буряк — 2−3 шт.
капуста — 200 г
цибуля — 1 шт.
морква — 1 шт.
олія — 1−2 ст. л.
оцет — 1−2 ст. л.
сіль, перець — до смаку
цукор — 1 ст. л. (без гірки)
лавровий лист, духмяний перець — кілька шт.
часник — 2−3 зуб.
зелень — пучок
хмелі-сунелі — 1 ст. л.
томатна паста — 1−2 ст. л.
вода

Приготування

Миємо буряк, осушуємо, завертаємо в фольгу та кладемо в духовку запікатися при 200 градусах до готовності (час залежить від величини буряка — 1−1,5 години, перевіряємо ножем). В каструлю кладемо промите м"ясо та на середньому вогні варимо майже до готовності, знімаючи періодично шум. Додаємо очищену картоплю, але не порізану, а цілу. Через деякий час докладаємо сюди ж капусту і продовжуємо варити на середньому вогні.

Засмажка: подрібнену цибулю, натерту моркву підсмажуємо на олії до готовності, наприкінці додаємо потертий на велику тертку буряк, скроплений оцтом і посипаний цукром, томатну пасту, перемішуючи протушковуємо 1−2 хв. Коли м"ясо з картоплею та капустою в бульйоні готове, додаємо бурякову засмажку, в цей самий час докладаємо сіль, лавровий лист, спеції. Даємо прокипіти на маленькому вогні 1−3 хв., видавлюємо часник, додаємо подрібнену зелень, накриваємо кришкою та вимикаємо газ. Даємо час настоятися. При подачі кладемо в тарілку до борщу найсмачнішу сметанку, сало і чорний хліб.

Як правильно вибрати куряче філе: Ось на що звертають увагу досвідчені господині

понеділок, 29 квітень 2024, 19:12

Куряче філе для багатьох господинь є основним м’ясним продуктом, на основі якого вони готують обіди та вечері, передають Патріоти України. Іноді є ризик купити філе неналежної якості. На які важливі деталі варто звернути увагу. Заморожування або охолод...

Творить дива! Названо продукт, який швидко спалює зайвий жир на тілі під час сну

понеділок, 29 квітень 2024, 18:25

Є продукти, які не лише сприяють схудненню під час нічного відпочинку, а й допомагають налагодити якісний глибокий сон, передають Патріоти України. Лікарі не рекомендують відмовлятися від низки продуктів для вечірнього перекусу навіть під час процесу с...