Скільки варіантів приготування борщу відомо в нашій країні толком не знає ніхто. З капустою і без, з квасолею, з рибою, з вишнями тощо. Кожна господиня має свій рецепт. Відома українська фудблогерка Юлія Сімончук поділилася своїм улюбленим рецептом, в якому обов'язково буряк має бути печений, а не варений, передають Патріоти України.
Інгредієнти на 3−4-літрову каструлю
м’ясо (свинина, курка, індик, бажано на кістці) — 500 г
картопля — 5−6 шт.
червоний буряк — 2−3 шт.
капуста — 200 г
цибуля — 1 шт.
морква — 1 шт.
олія — 1−2 ст. л.
оцет — 1−2 ст. л.
сіль, перець — до смаку
цукор — 1 ст. л. (без гірки)
лавровий лист, духмяний перець — кілька шт.
часник — 2−3 зуб.
зелень — пучок
хмелі-сунелі — 1 ст. л.
томатна паста — 1−2 ст. л.
вода
Приготування
Миємо буряк, осушуємо, завертаємо в фольгу та кладемо в духовку запікатися при 200 градусах до готовності (час залежить від величини буряка — 1−1,5 години, перевіряємо ножем). В каструлю кладемо промите м"ясо та на середньому вогні варимо майже до готовності, знімаючи періодично шум. Додаємо очищену картоплю, але не порізану, а цілу. Через деякий час докладаємо сюди ж капусту і продовжуємо варити на середньому вогні.
Засмажка: подрібнену цибулю, натерту моркву підсмажуємо на олії до готовності, наприкінці додаємо потертий на велику тертку буряк, скроплений оцтом і посипаний цукром, томатну пасту, перемішуючи протушковуємо 1−2 хв. Коли м"ясо з картоплею та капустою в бульйоні готове, додаємо бурякову засмажку, в цей самий час докладаємо сіль, лавровий лист, спеції. Даємо прокипіти на маленькому вогні 1−3 хв., видавлюємо часник, додаємо подрібнену зелень, накриваємо кришкою та вимикаємо газ. Даємо час настоятися. При подачі кладемо в тарілку до борщу найсмачнішу сметанку, сало і чорний хліб.
Багато кулінарів досить часто беруться за приготування курячого бульйону, передають Патріоти України. І з кожним разом гурманам все більше хочеться досягти появи у страви яскравішого смаку. Секретом приготування запашного курячого бульйону є використан...
Найчастіше курячий суп подають в обідній час. Він не тільки смачний, але й поживний, надає сил на решту дня. Страва звична для багатьох. Але навіть улюблена їжа з часом набридає. Може з’явитись бажання посмакувати чимось новим. І в цьому випадку доречн...