Багато людей розуміють, що не варто щодня їсти тістечка та торти, копченості та, скажімо, консервовані гриби. Ці та подібні до них продукти належать до категорії себе побалувати, до того ж корисними їх ніяк назвати не можна, передають Патріоти України.
Водночас низка інших продуктів якщо і не вважаються корисними, то і до небезпечних їх зазвичай не належать. Але, як з'ясувалося, і вони при щоденному прийманні можуть завдати більше шкоди, ніж користі, і позначитися на стані шкіри, фігури та самопочуття, пише журнал ELLE.
Як відомо, у картоплі багато крохмалю та вуглеводів. Щоденне її вживання призводить до поступового збільшення ваги. Але якщо без картоплі людина не може обійтися, то краще готувати її у духовці у травах та міксі перців.
Червоне м'ясо дієтологи рекомендують їсти рідко, замінювати його на дієтичну індичку, м'ясо кролика або курча. Хоча б раз на тиждень слід їсти рибу.
Про шкоду ковбас, особливо копчених, пишуть дуже багато. Оброблене м'ясо, яке додають, може містити в собі небезпечні для людини нітрати й нітрити. Крім того, у них надмірно багато насичених жирів. А при сушінні або копченні м'яса можуть утворюватися небезпечні кінцеві продукти глікування, які спричиняють запальні процеси в організмі.
Молоко краще замінити на кисломолочні продукти — ряжанку, кефір, грецький йогурт або айран. Молоко у багатьох дорослих людей призводить до затримки рідини в організмі.
Багато хто не може відмовити собі у тортиках, пиріжках, тістечках та інших десертах. Відомо, що цукор викликає залежність. А в одному шматку торта міститься до 500 ккал. Вуглеводи, що містяться у солодощах, створюють потужний стрибок ендорфінів, а потім їхнє різке падіння, що неминуче позначається на настрої.
Дієтологи не рекомендують щодня вживати алкоголь, навіть у невеликих дозах. Попри те, що червоне сухе вино містить антиоксидант ресвератрол, випивати келих щодня не варто. Алкоголь у будь-якому разі підіймає тиск, створює навантаження на кровоносну систему та серце, а також розширює судини.
Якщо ви хочете просмажити м’ясо, що буде ідеальним з усіх сторін і головне у середині, то зафіксуйте ці поради. Ваша страва буде вишуканою, мов із ресторану, передають Патріоти України. Якщо ви хочете зробити м’ясо, щоб воно було ароматним та мало темн...
Будь-яка господиня намагатиметься зробити котлети смачнішими, соковитішими, пишними, такими, що тануть у роті, передають Патріоти України. Для того, щоб цього досягти, доводиться експериментувати з різними компонентами, які не входять до класичної реце...