
З урахуванням цінових тенденцій на ринку, зокрема, подорожчання м'яса, господині шукають, чим його можна замінити. І тут знахідкою стають субпродукти — наприклад, яловича печінка. Рецепт її незвичайного приготування опубліковано на сайті "Без проблем", передають Патріоти України.
"Печінка по-французьки" — відмінна страва для святкового столу, вона підійде абсолютно до будь-якого гарніру", — зазначають автори рецепту.
Інгредієнти:
• Печінка — 600 г.
• Яйця — 2 шт.
• Борошно — 2 ст.л.
• Морква — 1 шт.
• Цибуля — 3 шт.
• Сметана — 1−2 ст.л.
• Сир твердий — 100 г.
• Спеції — за смаком
• Сіль, перець — за смаком
Етапи приготування
Злегка підморозьте печінку (так її можна буде легко нарізати), зчистіть плівку.
Наріжте підмерзлу печінку однаковими слайсами завширшки 1 см.
Борошно змішайте із сіллю та меленим перцем. Кожен шматок запанируйте в борошні з усіх боків.
В окрему ємність вбийте яйця, посоліть і розколотіть віночком до однорідності. Після борошна печінку опустіть у яєчну суміш.
Заздалегідь розігрійте сковороду і влийте олію, куди опустіть запаніровані шматочки печінки.
Смажте їх на сильному вогні буквально по 1 хвилині з кожного боку, доводити до готовності не потрібно.
Овочева добавка. Овочі очистіть, вимийте. Цибулю наріжте тонкими смужками, обсмажте у маслі до напівпрозорості. Моркву натріть на великій тертці, додайте до цибулі. Овочі смажте на середньому вогні 3−4 хвилини до м'якості, періодично перемішуючи.
Пасеровані овочі перекладіть у тарілку, присипте сіллю, перцем, додайте сметану, перемішайте.
Смажену печінку перекладіть у форму або на лист.
Зверху на кожен шматок печінки викладіть кілька ложок овочевої суміші.
Твердий сир натріть на дрібній тертці, присипте сирною стружкою овочі.
Заготовки помістіть у розігріту до 180 градусів духовку, запікайте приблизно 15 хвилин до розплавлення сирної верхівки. Смачного!
Ретельно вибирайте полуницю. Купуючи ягоду, ретельно її огляньте, щоб виявити несвіжу. Плями на ягоді, розім’яті ягоди свідчать, що полуниця не дуже свіжа, можливо, навіть почала підгнивати. Вибирайте сухі ягоди, у будь-якому разі вологі зіпсуються наб...
Цей трюк дозволить зробити розвареним горох за 15 хвилин. Примітно, що метод не потребує якихось складних маніпуляцій чи секретних інгредієнтів, передають Патріоти України. Спочатку промитий горох потрібно залити холодною водою, поставити на вогонь і п...