Смачно із будь-яким гарніром: Рецепт печінки по-французьки

З урахуванням цінових тенденцій на ринку, зокрема, подорожчання м'яса, господині шукають, чим його можна замінити. І тут знахідкою стають субпродукти — наприклад, яловича печінка. Рецепт її незвичайного приготування опубліковано на сайті "Без проблем", передають Патріоти України.

"Печінка по-французьки" — відмінна страва для святкового столу, вона підійде абсолютно до будь-якого гарніру", — зазначають автори рецепту.
Інгредієнти:
• Печінка — 600 г.
• Яйця — 2 шт.
• Борошно — 2 ст.л.
• Морква — 1 шт.
• Цибуля — 3 шт.
• Сметана — 1−2 ст.л.
• Сир твердий — 100 г.
• Спеції — за смаком
• Сіль, перець — за смаком
Етапи приготування
Злегка підморозьте печінку (так її можна буде легко нарізати), зчистіть плівку.
Наріжте підмерзлу печінку однаковими слайсами завширшки 1 см.
Борошно змішайте із сіллю та меленим перцем. Кожен шматок запанируйте в борошні з усіх боків.
В окрему ємність вбийте яйця, посоліть і розколотіть віночком до однорідності. Після борошна печінку опустіть у яєчну суміш.
Заздалегідь розігрійте сковороду і влийте олію, куди опустіть запаніровані шматочки печінки.
Смажте їх на сильному вогні буквально по 1 хвилині з кожного боку, доводити до готовності не потрібно.
Овочева добавка. Овочі очистіть, вимийте. Цибулю наріжте тонкими смужками, обсмажте у маслі до напівпрозорості. Моркву натріть на великій тертці, додайте до цибулі. Овочі смажте на середньому вогні 3−4 хвилини до м'якості, періодично перемішуючи.
Пасеровані овочі перекладіть у тарілку, присипте сіллю, перцем, додайте сметану, перемішайте.
Смажену печінку перекладіть у форму або на лист.
Зверху на кожен шматок печінки викладіть кілька ложок овочевої суміші.
Твердий сир натріть на дрібній тертці, присипте сирною стружкою овочі.
Заготовки помістіть у розігріту до 180 градусів духовку, запікайте приблизно 15 хвилин до розплавлення сирної верхівки. Смачного!

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...