З урахуванням цінових тенденцій на ринку, зокрема, подорожчання м'яса, господині шукають, чим його можна замінити. І тут знахідкою стають субпродукти — наприклад, яловича печінка. Рецепт її незвичайного приготування опубліковано на сайті "Без проблем", передають Патріоти України.
"Печінка по-французьки" — відмінна страва для святкового столу, вона підійде абсолютно до будь-якого гарніру", — зазначають автори рецепту.
Інгредієнти:
• Печінка — 600 г.
• Яйця — 2 шт.
• Борошно — 2 ст.л.
• Морква — 1 шт.
• Цибуля — 3 шт.
• Сметана — 1−2 ст.л.
• Сир твердий — 100 г.
• Спеції — за смаком
• Сіль, перець — за смаком
Етапи приготування
Злегка підморозьте печінку (так її можна буде легко нарізати), зчистіть плівку.
Наріжте підмерзлу печінку однаковими слайсами завширшки 1 см.
Борошно змішайте із сіллю та меленим перцем. Кожен шматок запанируйте в борошні з усіх боків.
В окрему ємність вбийте яйця, посоліть і розколотіть віночком до однорідності. Після борошна печінку опустіть у яєчну суміш.
Заздалегідь розігрійте сковороду і влийте олію, куди опустіть запаніровані шматочки печінки.
Смажте їх на сильному вогні буквально по 1 хвилині з кожного боку, доводити до готовності не потрібно.
Овочева добавка. Овочі очистіть, вимийте. Цибулю наріжте тонкими смужками, обсмажте у маслі до напівпрозорості. Моркву натріть на великій тертці, додайте до цибулі. Овочі смажте на середньому вогні 3−4 хвилини до м'якості, періодично перемішуючи.
Пасеровані овочі перекладіть у тарілку, присипте сіллю, перцем, додайте сметану, перемішайте.
Смажену печінку перекладіть у форму або на лист.
Зверху на кожен шматок печінки викладіть кілька ложок овочевої суміші.
Твердий сир натріть на дрібній тертці, присипте сирною стружкою овочі.
Заготовки помістіть у розігріту до 180 градусів духовку, запікайте приблизно 15 хвилин до розплавлення сирної верхівки. Смачного!
Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...
Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...