Смачно, корисно та сезонно: Салат із гарбуза і груші з пікантним соусом

Гарбуз, груша і гранат — дуже цікаве сезонне поєднання. Подібна гарбузова фантазія заснована на плодах солодких сортів, таких як Fairytale, Jarrahdale і Delicata, але ми можемо сміливо використовувати "Акорн", "Арлекін," Диво "або" Билина ", такі ж делікатні і солодкі, радять Патріоти України.

Інгредієнти на 4-6 порцій:

  • 500 г гарбуза
  • 3 склянки гранатового соку
  • 1 скл. пластівців зі змішаних злаків
  • гілочка свіжого чебрецю
  • 1 лавровий лист
  • 2 головки салату фризе або листового
  • 2 груші
  • 1/2 скл. червоного винного оцту
  • 1 ст. л. діжонської гірчиці
  • 1 цибуля-шалот
  • 1 скл. ріпакової або лляної олії
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • Сіль, мелений чорний перець

Приготування

Відварити пластівці протягом 3-5 хвилин разом із гілочкою чебрецю і лавровим листом. Злити воду, що залишилася, видалити прянощі.

Уварити в емальованій каструлі гранатовий сік приблизно наполовину. Підготувати соус: з'єднати гранатовий сироп, оцет, гірчицю, сіль і цибулю-шалот і збити в блендері на низькій швидкості. Додати лляну олію і збільшити швидкість. Збивати до гладкості. В окремій мисці перемішати зерна з гранатовим соусом і дати постояти.

Очистити і нарізати гарбуз найтоншими смужками, груші тонкими скибочками, фризе або листовий салат нарвати вручну. Перемішати все у великій мисці з оливковою олією, влити лимонний сік, поперчити і перемішати. Зверху викласти пластівці і полити гранатовим соусом.

Ви будете здивовані! Навіщо кухарі додають у м’ясний фарш звичайний лід

четвер, 28 березень 2024, 15:13

Головне, чого намагаються досягти кухаря при смаженні котлет, є соковитість, а допомогти в цьому може звичайний лід. Сам собою фарш зіпсувати складно, передають Патріоти України. Достатньо пропустити через м’ясорубку свиняче та яловиче м’ясо. Але, на ж...

Родина буде у захваті! Що додати в терту картоплю для дерунів, щоб отримати смачнішу страву

четвер, 28 березень 2024, 14:12

Деруни - це страва, за приготування якої господині беруться досить часто. Багато професійних кулінарів не бояться експериментувати з цією стравою і часом знаходять настільки вдалі інгредієнти, що використовують їх і надалі. Існує один несподіваний комп...