Смачно та бюджетно: Шеф-кухар поділився рецептом вишуканої ресторанної страви зі звичайного хека

Хек – досить популярна та бюджетна риба. Традиційно її тушкують або смажать. Але з такого продукту можна приготувати по-справжньому ресторанну та ефектну страву. Вишукані тигрові креветки можна замінити крабовими паличками, а для гарніру обрати звичайну локшину швидкого приготування – вийде дуже смачно. Ідеєю приготування такої риби поділився шеф "Пекельної кухні" Равшан Хамідов на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • хек – 100 г
  • крабові палички – 20 г
  • локшина швидкого приготування – 70гр
  • цибуля – 20 г
  • морква – 20 г
  • олія соняшникова – 20 г
  • зелена цибуля – 5 г
  • соєвий соус – 20 мл
  • цукор – 10 г
  • лимонний сік – 5 мл

Спосіб приготування:

1. Цибулю і моркву нарізати тонкою соломкою.

2. Крабові палички подрібнити, обсмажити на соняшниковій олії.

3. Запарити локшину, додати її до овочів, влити соєвий соус, лимонний сік, цукор.

4. Вимкнути вогонь, перемішати.

5. З хребта хека видалити всі кістки. Зробити надрізи вздовж тулуба.

6. Посолити, обваляти у борошні, обсмажити у великій кількості олії до золотої скоринки. Обсушити, змастити соусом з локшини.

7. Посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею.

8. Акуратно скрутити локшину, на неї викласти рибу.

Розставлено крапки над "і": Холестерин в яйцях - наскільки він шкідливий насправді

четвер, 18 грудень 2025, 17:45

Курячі яйця, зварені некруто або підсмажені на сковороді, не становлять загрози для здоров’я. Улюблений сніданок безлічі людей на планеті не підіймає рівень холестерину. Результати дослідження було опубліковано в журналі The American Journal of Clinica...

Сало чи вершкове масло? Ось який жир насправді корисніший для організму

четвер, 18 грудень 2025, 12:15

Вершкове масло десятиліттями вважалося беззаперечно корисним жиром - недарма з’явився вислів "маслом кашу не зіпсуєш". Його вершковий смак давно став звичним у кашах, пюре та випічці. А як щодо сала? Який продукт безпечніший для серця і судин - сало чи...