Смачно та бюджетно: Шеф-кухар поділився рецептом вишуканої ресторанної страви зі звичайного хека

Хек – досить популярна та бюджетна риба. Традиційно її тушкують або смажать. Але з такого продукту можна приготувати по-справжньому ресторанну та ефектну страву. Вишукані тигрові креветки можна замінити крабовими паличками, а для гарніру обрати звичайну локшину швидкого приготування – вийде дуже смачно. Ідеєю приготування такої риби поділився шеф "Пекельної кухні" Равшан Хамідов на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • хек – 100 г
  • крабові палички – 20 г
  • локшина швидкого приготування – 70гр
  • цибуля – 20 г
  • морква – 20 г
  • олія соняшникова – 20 г
  • зелена цибуля – 5 г
  • соєвий соус – 20 мл
  • цукор – 10 г
  • лимонний сік – 5 мл

Спосіб приготування:

1. Цибулю і моркву нарізати тонкою соломкою.

2. Крабові палички подрібнити, обсмажити на соняшниковій олії.

3. Запарити локшину, додати її до овочів, влити соєвий соус, лимонний сік, цукор.

4. Вимкнути вогонь, перемішати.

5. З хребта хека видалити всі кістки. Зробити надрізи вздовж тулуба.

6. Посолити, обваляти у борошні, обсмажити у великій кількості олії до золотої скоринки. Обсушити, змастити соусом з локшини.

7. Посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею.

8. Акуратно скрутити локшину, на неї викласти рибу.

Смакота! Як за 10 хвилин приготувати мариновані огірки

п’ятниця, 13 червень 2025, 16:12

Традиційно мариновані овочі асоціюються у багатьох із банками, закатками, довгими та складними процесами приготування. Але виявилося, що є простий рецепт, завдяки якому огірки можна замаринувати за 10 хвилин, передають Патріоти України. Для заправки:. ...

Господиням на замітку! Як позбавити печінку гіркоти і зробити смачнішою

п’ятниця, 13 червень 2025, 12:05

Основні претензії до печінки з боку господарок полягають у тому, що вона виходить гіркою та жорсткою. Однак не всі знають, що причина криється лише в неправильному підході до готування. Якщо правильно обробити продукт, він виходить смачним і ніжним, пе...