Смачно та бюджетно: Шеф-кухар поділився рецептом вишуканої ресторанної страви зі звичайного хека

Хек – досить популярна та бюджетна риба. Традиційно її тушкують або смажать. Але з такого продукту можна приготувати по-справжньому ресторанну та ефектну страву. Вишукані тигрові креветки можна замінити крабовими паличками, а для гарніру обрати звичайну локшину швидкого приготування – вийде дуже смачно. Ідеєю приготування такої риби поділився шеф "Пекельної кухні" Равшан Хамідов на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • хек – 100 г
  • крабові палички – 20 г
  • локшина швидкого приготування – 70гр
  • цибуля – 20 г
  • морква – 20 г
  • олія соняшникова – 20 г
  • зелена цибуля – 5 г
  • соєвий соус – 20 мл
  • цукор – 10 г
  • лимонний сік – 5 мл

Спосіб приготування:

1. Цибулю і моркву нарізати тонкою соломкою.

2. Крабові палички подрібнити, обсмажити на соняшниковій олії.

3. Запарити локшину, додати її до овочів, влити соєвий соус, лимонний сік, цукор.

4. Вимкнути вогонь, перемішати.

5. З хребта хека видалити всі кістки. Зробити надрізи вздовж тулуба.

6. Посолити, обваляти у борошні, обсмажити у великій кількості олії до золотої скоринки. Обсушити, змастити соусом з локшини.

7. Посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею.

8. Акуратно скрутити локшину, на неї викласти рибу.

Забудьте про це! ТОП-5 міфів про каву, у які не варто вірити

четвер, 18 вересень 2025, 10:12

Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі, але навколо неї існує безліч міфів. Декілька поширених тверджень давно спростовані науковцями, передають Патріоти України. Міф 1: Кава зневоднює Правда: кава містить воду, і помірне споживання не призводи...

Помилка, яка псує їжу: Що не можна зберігати на дверцятах холодильника

четвер, 18 вересень 2025, 9:15

Дверцята холодильника — найзручніше місце для швидкого доступу до продуктів, але не всі продукти там зберігаються безпечно. Через постійні перепади температури вони можуть швидко псуватися або втрачати користь, передають Патріоти України. Продукти, як...