Смачно та дуже атмосферно! Апетитна закуска з сиру та яєць на новорічний стіл

Незвичайне оформлення цієї закуски обов'язково приверне до неї увагу гостей. Компактні "мандаринки" на смак зовсім не такі, як можуть здатися. Приготувати цю страву дуже просто, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Сир твердих сортів 150 грамів;
  • Плавлений сир — 100 гр;
  • 2-3 яйця, зварених круто;
  • кілька зубчиків часнику;
  • 2-3 відварених моркви;
  • майонез, сіль за смаком;
  • зелень;

Сир і яйця труться на дрібній тертці, а потім до них додають подрібнений часник і трохи майонезу. Поділяємо масу на кульки однакового розміру. Кожна така кулька викладається на тарілку, яку потрібно поставити в морозилку на 10-15 хвилин. Завдяки холоду начинка швидко застигне.

Відварну моркву натираємо на дрібній тертці і додаємо сіль за смаком. З морквяної маси формується млинець. Щоб це було легше зробити, пальці слід вмочити в соняшникову олію. У кожен морквяний млинець загортаємо кульку начинки з морозилки, а потім надаємо закусці форму мандарина. З петрушки або іншої зелені робимо хвостик для прикраси. Закуска готова.

Знижує цукор, чистить судини й бореться з тромбами: Цей овоч визнали справжнім скарбом для здоров’я

вівторок, 16 грудень 2025, 8:45

Хоча часник десятиліттями асоціювався переважно з домашньою кухнею, сьогодні він дедалі частіше стає об’єктом серйозних наукових досліджень. Вчені вивчають його вплив на серцево-судинну систему, обмін речовин і навіть ризик утворення тромбів, передають...

Це така смакота! Чому обов'язково потрібно їсти квашену капусту і як її готувати, щоб вона була хрусткою

вівторок, 16 грудень 2025, 6:30

Квашена капуста - один із найсмачніших і найкорисніших продуктів. Готувати її можна дуже просто в домашніх умовах, достатньо всього лише - вибрати не мляву, соковиту капусту, і знати, як її правильно готувати, щоб закуска була без неприємного запаху, п...