Смачно та дуже швидко: Рецепт лінивих вареників з картоплею

Картопляно-борошняні «галушки» присутні в кухнях Італії та Чехії під назвами «ньокі» та «кнедлики». В українській варіації таку страву можна радше назвати лінивими варениками з картоплею. В українській кухні є дві обожнювані всіма страви: ліниві вареники та вареники з картоплею. Чому б не об'єднати ці два рецепти, щоб істотно спростити процес приготування класичних вареників, пропонують Патріоти України.

Окрім того, за смаком у тісто можна додати тертий сир, зелень або дрібно нарізані гриби.

Рецепт лінивих вареників із картоплею

Інгредієнти:

  • 5 картоплин
  • 1 яйце
  • 6 ст.л. борошна
  • Сіль, перець, спеції за смаком
  • Цибуля для засмажки та зелень за бажанням
  • Сметана для подачі

Приготування:

Очищаємо і нарізаємо картоплю, відправляємо її варитися в підсоленій воді. З готової картоплі зливаємо воду та робимо пюре.

Додаємо в пюре яйце і спеції та перемішуємо все до однорідності. Потім поступово вмішуємо борошно.

Формуємо з картопляного тіста ковбаску та нарізаємо її невеликими шматочками.

Закип`ячуємо в сотейнику підсолену воду, варимо в ній вареники близько 3−4 хвилин.

Подавати вареники можна з цибулевою засмажкою та сметаною. Смачного!

Дев’ять продуктів, які можуть продовжити життя: Експерти радять їсти їх частіше

четвер, 25 грудень 2025, 9:12

Здорове харчування відіграє ключову роль у довголітті та профілактиці хронічних захворювань. Дієтологи наголошують: продукти, багаті на антиоксиданти, клітковину, корисні жири та пробіотики, допомагають підтримувати клітинне здоров’я та уповільнювати п...

Коли треба вечеряти? Вчені розповіли, коли найкращий час для останнього прийому їжі

четвер, 25 грудень 2025, 8:50

Часто люди відкладають вечерею до останнього - після завершення роботи, домашніх справ та часу з дітьми. Але така тактика є хибною, адже час прийому їжі такий самий важливий для здоров'я, як і її якість та поживність. Коли найкращий час для вечері - ро...