Смачно та дуже швидко: Рецепт лінивих вареників з картоплею

Картопляно-борошняні «галушки» присутні в кухнях Італії та Чехії під назвами «ньокі» та «кнедлики». В українській варіації таку страву можна радше назвати лінивими варениками з картоплею. В українській кухні є дві обожнювані всіма страви: ліниві вареники та вареники з картоплею. Чому б не об'єднати ці два рецепти, щоб істотно спростити процес приготування класичних вареників, пропонують Патріоти України.

Окрім того, за смаком у тісто можна додати тертий сир, зелень або дрібно нарізані гриби.

Рецепт лінивих вареників із картоплею

Інгредієнти:

  • 5 картоплин
  • 1 яйце
  • 6 ст.л. борошна
  • Сіль, перець, спеції за смаком
  • Цибуля для засмажки та зелень за бажанням
  • Сметана для подачі

Приготування:

Очищаємо і нарізаємо картоплю, відправляємо її варитися в підсоленій воді. З готової картоплі зливаємо воду та робимо пюре.

Додаємо в пюре яйце і спеції та перемішуємо все до однорідності. Потім поступово вмішуємо борошно.

Формуємо з картопляного тіста ковбаску та нарізаємо її невеликими шматочками.

Закип`ячуємо в сотейнику підсолену воду, варимо в ній вареники близько 3−4 хвилин.

Подавати вареники можна з цибулевою засмажкою та сметаною. Смачного!

Забудьте про це! ТОП-5 міфів про каву, у які не варто вірити

четвер, 18 вересень 2025, 10:12

Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі, але навколо неї існує безліч міфів. Декілька поширених тверджень давно спростовані науковцями, передають Патріоти України. Міф 1: Кава зневоднює Правда: кава містить воду, і помірне споживання не призводи...

Помилка, яка псує їжу: Що не можна зберігати на дверцятах холодильника

четвер, 18 вересень 2025, 9:15

Дверцята холодильника — найзручніше місце для швидкого доступу до продуктів, але не всі продукти там зберігаються безпечно. Через постійні перепади температури вони можуть швидко псуватися або втрачати користь, передають Патріоти України. Продукти, як...