У повсякденному житті ми зазвичай приділяємо морепродуктам менше уваги, ніж хотілося б, але на свято варто виправити цей недолік. Салати із морепродуктами легкі, поживні та менш калорійні, ніж традиційний олів'є, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти:
- 0,5 шт. цибулі,
- 6 - 8 шт. кальмарів,
- 200 грн. крабових паличок,
- 200 грн. креветок,
- 4 гілочки кропу,
- 2 гілочки петрушки,
- 2 ст. л. майонезу,
- 2 яйця,
- сіль, перець за смаком.
Спосіб приготування:
- Цибулю нарізати півкільцями і залити окропом на 3 хвилини. Воду злити, злегка збризкати оцтом за бажання.
- Крабові палички очистити та нарізати кільцями розміром 5 мм.
- Креветки відкинути на сито та відцідити.
- Кальмарів по черзі випускати в киплячу воду і варити 30 секунд. Після одразу охолодити в крижаній воді.
- Кальмара розділити на дві частини. У тушки видалити нутрощі, від голови відрізати щупальця.
- Видалити плівку з тушки та промити ще раз.
- Тушки кальмара нарізати кільцями, щупальця відкласти для подачі.
- З'єднати підготовлені інгредієнти, додати рубану зелень, майонез і перемішати салат.
- Залишити на 10 хвилин.
- Для подачі використати велику тарілку. Викласти нарізані відварені яйця, зверху решту інгредієнтів.
- Нагорі розмістити щупальця кальмарів. Смачного!
Пельмені завжди можна приготувати дуже смачно, якщо відповідально підійти до вибору складових. Не тільки від якості тіста та м’яса залежатиме результат: важливо ще правильно відварити пельмені. Які моменти варто враховувати під час готування, передають...
Для того щоб дріжджове тісто вийшло вдалим, потрібно дотримуватися деяких основних правил його приготування – кулінарні хитрощі, які допоможуть зробити випічку легкою і повітряною, передають Патріоти України. Існує два способи приготування дріжджового ...