Смачно та оригінально: Рецепт салату із кальмарами, маринованою цибулею та крабовими паличками

У повсякденному житті ми зазвичай приділяємо морепродуктам менше уваги, ніж хотілося б, але на свято варто виправити цей недолік. Салати із морепродуктами легкі, поживні та менш калорійні, ніж традиційний олів'є, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 0,5 шт. цибулі,
  • 6 - 8 шт. кальмарів,
  • 200 грн. крабових паличок,
  • 200 грн. креветок,
  • 4 гілочки кропу,
  • 2 гілочки петрушки,
  • 2 ст. л. майонезу,
  • 2 яйця,
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю нарізати півкільцями і залити окропом на 3 хвилини. Воду злити, злегка збризкати оцтом за бажання.
  2. Крабові палички очистити та нарізати кільцями розміром 5 мм.
  3. Креветки відкинути на сито та відцідити.
  4. Кальмарів по черзі випускати в киплячу воду і варити 30 секунд. Після одразу охолодити в крижаній воді.
  5. Кальмара розділити на дві частини. У тушки видалити нутрощі, від голови відрізати щупальця.
  6. Видалити плівку з тушки та промити ще раз.
  7. Тушки кальмара нарізати кільцями, щупальця відкласти для подачі.
  8. З'єднати підготовлені інгредієнти, додати рубану зелень, майонез і перемішати салат.
  9. Залишити на 10 хвилин.
  10. Для подачі використати велику тарілку. Викласти нарізані відварені яйця, зверху решту інгредієнтів.
  11. Нагорі розмістити щупальця кальмарів. Смачного!

Чи потрібно смажити цибулю для котлетного фаршу

вівторок, 1 квітень 2025, 18:15

У класичному рецепті приготування котлет, який часто використовують господині, є цибуля. Цей продукт дійсно робить страву смачнішою та соковитішою. Але чи треба смажити овочі перед тим, як додати їх до фаршу? Все залежить від способу приготування та ре...

Який простий інгредієнт допоможе надати котлетам пишності

вівторок, 1 квітень 2025, 17:15

Досвідчені господині і навіть професійні кухарі часто додають у котлети особливі компоненти, які повинні надати страві апетитної пишної форми, передають Патріоти України. Однак деякі інгредієнти можуть надавати надто очевидного відтінку смаку, що може ...