Смачний і не занадто солодкий: Перевірений рецепт кексу з лимоном до чаю

Ресторатор і кулінарний експерт Вікторія Фішич розповіла, як приготувати німецький кекс, який добре доповнить святкову вечерю, передають Патріоти України.

«Коли вже втомилися від розмаїття святкових солодощів і хочеться чогось спокійного і добротного, можна приготувати цей кекс. Він — простий і зрозумілий. Помірний у всьому — не надто солодкий, не надто наворочений. Простий і елегантний. Типовий німець", — написала Вікторія Фішич.

Рецепт святкового німецького кексу

Інгредієнти:

  • Масло вершкове — 125 г
  • Цукор — 100 г
  • Яйця — 3 шт.
  • Сіль — 5 г
  • Цедра одного лимона
  • Борошно — 250 г
  • Розпушувач — 25 г
  • Молоко — 250 г
  • Родзинки — 125 г

Приготування:

1. Змішайте в блендері м’яке масло, цукор, яйця, сіль і цедру лимона. Мішайте поки не отримаєте однорідну кремову текстуру.

2. Борошно змішайте з розпушувачем і поступово підмішуйте до олійно-яєчної маси, знизивши швидкість.

3. Додайте молоко і родзинки. Змішуйте повільно і ніжно до отримання однорідного м’якого тіста схожого за текстурою на мус.

4. Форму для випікання змастіть маслом і присипте борошном. Сюди відмінно підійде форма Куглоф (кругла, з отвором посередині) або звичайна прямокутна.

5. Випікайте при температурі 180 — 200С (у залежності від вашої духовки) без обдування 60 хвилин.

6. Дайте охолонути і прикрасьте цукровою пудрою. Смачного!

Не відірватися! Смачна піца з листково-дріжджового тіста - перекус нашвидкуруч

субота, 22 лютий 2025, 18:04

Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...

Господиням на замітку! Навіщо насправді потрібно промивати крупи - не всі про це знають

субота, 22 лютий 2025, 17:05

Не всі господині люблять витрачати свій час на такий важливий етап приготування їжі, як попереднє промивання крупи, передають Патріоти України. На їх думку, крупа і так чиста. До того ж термічна обробка дозволить знищити шкідливі мікроорганізми. Проте ...