
Плов з куркою – це надзвичайно смачна страва. Вона може стати прекрасним обідом для всієї сім’ї або поживним ланчем на роботу. Чудовою варіацією цієї страви стане плов з курятини із запеченим часником. Цілий часник із неочищеними головками додасть страві особливого аромату. Ця страва ще чудова тим, що для неї не потрібно багато приладдя або складних кулінарних маніпуляцій.
Рецепт плову із курятиною
Час: 1 година
Порцій: 4
Інгредієнти:
- 2 курячих філе;
- 1 велика цибуля;
- 1 велика морква;
- 3 – 4 дольки часнику + 1 головка (по бажанню);
- 350 грам пропареного довгозернистого рису;
- 600 мілілітрів води;
- 50 мілілітрів олії;
- сіль, перець, приправа до плову до смаку;
- 2 лаврових листочки.
Приготування:
- Очищену моркву слід нарізати соломкою, а цибулю та куряче філе на середні кубики.
- Куряче філе солимо, перчимо і ретельно вимішуємо.
- У велику пательню наливаємо олію і підсмажуємо на ній до прозорості цибулю. Додаємо філе і смажимо ще 5 хвилин.
- Додаємо моркву і смажимо всі інгредієнти ще 5 хвилин.
- Заливаємо всі компоненти водою, додаємо рис, приправу до плову, сіль, очищений часник і окремо головку часнику.
- Зверху кладемо два лаврові листочки і накриваємо кришкою.
- Плов доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь та залишаємо його на плиті ще на 17 хвилин.
- Після того, як пройде відведений час, відставлямо страву з гарячої поверхні і залишаємо на 3 хвилини під кришкою настоюватися.
Риба є смачним та корисним продуктом харчування, тому періодично її варто обов’язково включати до раціону. Однак з її неприємним ароматом, що виникає у процесі смаження, не завжди впорається навіть потужна витяжка, передають Патріоти України. Але від н...
Молочні пончики, приготовлені вдома, будуть смачними та ніжними, якщо зробити правильне тісто. Повітряні, м’які, ароматні вироби порадують вас під час чаювання, передають Патріоти України. Для приготування пончиків беремо:. До молока додайте дріжджі та...