Плов з куркою – це надзвичайно смачна страва. Вона може стати прекрасним обідом для всієї сім’ї або поживним ланчем на роботу. Чудовою варіацією цієї страви стане плов з курятини із запеченим часником. Цілий часник із неочищеними головками додасть страві особливого аромату. Ця страва ще чудова тим, що для неї не потрібно багато приладдя або складних кулінарних маніпуляцій.
Рецепт плову із курятиною
Час: 1 година
Порцій: 4
Інгредієнти:
- 2 курячих філе;
- 1 велика цибуля;
- 1 велика морква;
- 3 – 4 дольки часнику + 1 головка (по бажанню);
- 350 грам пропареного довгозернистого рису;
- 600 мілілітрів води;
- 50 мілілітрів олії;
- сіль, перець, приправа до плову до смаку;
- 2 лаврових листочки.
Приготування:
- Очищену моркву слід нарізати соломкою, а цибулю та куряче філе на середні кубики.
- Куряче філе солимо, перчимо і ретельно вимішуємо.
- У велику пательню наливаємо олію і підсмажуємо на ній до прозорості цибулю. Додаємо філе і смажимо ще 5 хвилин.
- Додаємо моркву і смажимо всі інгредієнти ще 5 хвилин.
- Заливаємо всі компоненти водою, додаємо рис, приправу до плову, сіль, очищений часник і окремо головку часнику.
- Зверху кладемо два лаврові листочки і накриваємо кришкою.
- Плов доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь та залишаємо його на плиті ще на 17 хвилин.
- Після того, як пройде відведений час, відставлямо страву з гарячої поверхні і залишаємо на 3 хвилини під кришкою настоюватися.
Гречка неймовірно корисна, а крім цього смачна, якщо знати, як її готувати. Гречка запобігає утворенню жовчного каміння, знижує кров’яний тиск, зменшує ризики серцевих захворювань, а також раку грудей. Склад цієї крупи багатий міддю, магнієм, клітковин...
Тунець та лосось – два популярні варіанти морепродуктів. Таким чином, ви можете поставити запитання, яка з цих видів риби є найкращим вибором з точки зору впливу на здоров’я, передають Патріоти України. У цій статті розглядаються ці два типи риб, щоб в...