
Плов з куркою – це надзвичайно смачна страва. Вона може стати прекрасним обідом для всієї сім’ї або поживним ланчем на роботу. Чудовою варіацією цієї страви стане плов з курятини із запеченим часником. Цілий часник із неочищеними головками додасть страві особливого аромату. Ця страва ще чудова тим, що для неї не потрібно багато приладдя або складних кулінарних маніпуляцій.
Рецепт плову із курятиною
Час: 1 година
Порцій: 4
Інгредієнти:
- 2 курячих філе;
- 1 велика цибуля;
- 1 велика морква;
- 3 – 4 дольки часнику + 1 головка (по бажанню);
- 350 грам пропареного довгозернистого рису;
- 600 мілілітрів води;
- 50 мілілітрів олії;
- сіль, перець, приправа до плову до смаку;
- 2 лаврових листочки.
Приготування:
- Очищену моркву слід нарізати соломкою, а цибулю та куряче філе на середні кубики.
- Куряче філе солимо, перчимо і ретельно вимішуємо.
- У велику пательню наливаємо олію і підсмажуємо на ній до прозорості цибулю. Додаємо філе і смажимо ще 5 хвилин.
- Додаємо моркву і смажимо всі інгредієнти ще 5 хвилин.
- Заливаємо всі компоненти водою, додаємо рис, приправу до плову, сіль, очищений часник і окремо головку часнику.
- Зверху кладемо два лаврові листочки і накриваємо кришкою.
- Плов доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь та залишаємо його на плиті ще на 17 хвилин.
- Після того, як пройде відведений час, відставлямо страву з гарячої поверхні і залишаємо на 3 хвилини під кришкою настоюватися.
Здавалося б, зварити макарони нескладно. Але досить припуститися однієї помилки, і страва виявиться вже не такою смачною, як хочеться, передають Патріоти України. До поширених помилок входять нестача води, висипання макаронних виробів у холодну рідину ...
Домашня випічка подобається всім. Досить часто господині готують пиріжки до приходу гостей чи чаювання у компанії домочадців. Приготувати таку страву можна просто та швидко. Але далеко не всі можуть похвалитися ідеальним смаком чи текстурою. Зазвичай к...