Смачний обід за 20 хвилин: Рецепт курячих стегон у вершково-гірчичному соусі

Обсмажені курячі стегенця у вершковому-гірчичному соусі з беконом та шпинатом – це так просто і так смачно! Ідеальним гарніром до страви буде картопляне пюре або гречка, радять Патріоти України.

Рецепт курячих стегон у вершково-діжонському соусі

  • Час: 20 – 30 хвилин
  • Порції: 4


Приготування:

  1. Присмачте стегна сіллю та перцем.
  2. На сковорідці розігрійте 1 столову ложку олії та обсмажте курку до хрусткої скоринки (по 8 хвилин з кожного боку). Викладіть на тарілку.
  3. У сковорідці обсмажте бекон нарізаний кубиками. Перекладіть його на тарілку. Залишіть 2 столові ложки жиру та обсмажте на ньому нарізану кубиками цибулю, часник, петрушку, чебрець і розмарин близько 1 хвилини до появи аромату.
  4. Влийте біле вино, тушкуйте 3 – 4 хвилини доки воно не зменшиться вдвічі.
  5. Влийте вершки і додайте гірчицю, перемішайте і доведіть до кипіння. Зменште вогонь і готуйте ще хвилину, щоб соус загус.
  6. Додайте до соусу тертий пармезан. Присмачте спеціями за бажанням.

Гречка швидко псується, якщо зберігати її в цих місцях - названо поширені помилки

неділя, 14 вересень 2025, 19:40

Сира гречка - корисна і поживна крупа, яку часто використовують для приготування здорових страв. Але не всі знають, що неправильні умови зберігання можуть швидко погіршити якість гречки, зробивши її непридатною до вживання, передають Патріоти України. ...

Чи справді гостра їжа допомагає худнути? Вчені дали остаточну відповідь

неділя, 14 вересень 2025, 13:05

Гостра їжа не лише додає смаку стравам, а й може впливати на вашу вагу. Дієтологи пояснюють: капсаїцин - активна речовина у перці чилі - запускає процеси, які прискорюють метаболізм та допомагають знижувати апетит, передають Патріоти України. «Капсаїци...