Смачний пиріг з маком, який сподобається усій родині. Покроковий рецепт

Якщо хочете почастувати сім’ю ароматною та смачною домашньою випічкою, спечіть цей чудовий пиріг. Приготування не займає багато часу, а інгредієнти прості, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти (для тіста):

вершкове масло – 70 г;

молоко – 125 мл;

яйце – 1 шт.;

яєчний жовток – 1 шт.;

дріжджі сухі – 4 г;

борошно – 300 г;

цукор – 2 ст. л.;

ванільний цукор – 4 г;

жовток (для змащування);

сіль – дрібка.

Інгредієнти (для начинки):

молоко – 150 мл;

вершкове масло – 40 г;

мак – 100 г;

манна крупа – 0,5 ст. л.;

цукор – 100 г;

ванільний цукор – 4 г.

Інгредієнти (для сиропу):

цукор – 50 г;

вода – 50 мл;

Покрокове приготування:

Трохи підігріти молоко.

До дріжджів додати 1 ч. л. цукру та розбавити половиною молока, ввести 1 ст. л. борошна, перемішати, відставити на 15 хвилин.

Вершкове масло розм’якшити, додати до нього цукор та збити за допомогою міксера.

До збитого масла додати ванільний цукор, яйце та яєчний жовток, влити другу половину молока та розведені дріжджі, перемішати.

Повільно додати борошно, добре вимісити тісто, накрити харчовою плівкою, відкласти на півтори години.

Для начинки слід перемолоти мак.

Додати манну крупу, цукор і ванільний цукор, перемішати.

Ввести молоко.

На повільному вогні довести до кипіння та варити 15 хвилин.

Зняти з вогню та ввести вершкове масло, перемішати, залишити до охолодження.

Тісто трохи пом’яти та залишити ще на 10-15 хвилин.

Пергаментним папером застелити форму для запікання та змастити олією.

Тісто розкачати в прямокутник, викласти начинку та розмастити, сформувати рулет, краї притиснути.

Рулет розрізати на частини (по 2-3 см), викласти у форму для запікання (зрізом донизу), зверху накрити харчовою плівкою, відставити на 15 хвилин.

Жовток збити, змастити ним пиріг.

Випікати в духовці 35 хвилин при температурі 180 градусів.

Для приготування сиропу слід цукор розчинити в воді, довести до кипіння, варити 5 хвилин, остудити.

Гарячий пиріг полити сиропом, залишити до охолодження.

Смачного!

Ви могли це не знати! Без якого інгредієнту не варто готувати тушковану капусту

понеділок, 15 грудень 2025, 9:57

Тушкована капуста - одна з найпростіших і найдоступніших страв для щоденного меню. Її готують швидко, з мінімального набору продуктів, але результат не завжди виходить однаково вдалим, передають Патріоти України. Саме тому на кухнях професіоналів давно...

Є нюанси! Як правильно квасити капусту, щоб вона довго зберігалась

понеділок, 15 грудень 2025, 7:45

Домашня квашена капуста завжди має попит, але отримати ідеальний результат вдається не всім. Тривале зберігання залежить не лише від рецепту, а й від правильного вибору сорту, температури та кількості солі. Навіть невеликі помилки можуть призвести до н...