вершкове масло – 70 г;
молоко – 125 мл;
яйце – 1 шт.;
яєчний жовток – 1 шт.;
дріжджі сухі – 4 г;
борошно – 300 г;
цукор – 2 ст. л.;
ванільний цукор – 4 г;
жовток (для змащування);
сіль – дрібка.
молоко – 150 мл;
вершкове масло – 40 г;
мак – 100 г;
манна крупа – 0,5 ст. л.;
цукор – 100 г;
ванільний цукор – 4 г.
цукор – 50 г;
вода – 50 мл;
Трохи підігріти молоко.
До дріжджів додати 1 ч. л. цукру та розбавити половиною молока, ввести 1 ст. л. борошна, перемішати, відставити на 15 хвилин.
Вершкове масло розм’якшити, додати до нього цукор та збити за допомогою міксера.
До збитого масла додати ванільний цукор, яйце та яєчний жовток, влити другу половину молока та розведені дріжджі, перемішати.
Повільно додати борошно, добре вимісити тісто, накрити харчовою плівкою, відкласти на півтори години.
Для начинки слід перемолоти мак.
Додати манну крупу, цукор і ванільний цукор, перемішати.
Ввести молоко.
На повільному вогні довести до кипіння та варити 15 хвилин.
Зняти з вогню та ввести вершкове масло, перемішати, залишити до охолодження.
Тісто трохи пом’яти та залишити ще на 10-15 хвилин.
Пергаментним папером застелити форму для запікання та змастити олією.
Тісто розкачати в прямокутник, викласти начинку та розмастити, сформувати рулет, краї притиснути.
Рулет розрізати на частини (по 2-3 см), викласти у форму для запікання (зрізом донизу), зверху накрити харчовою плівкою, відставити на 15 хвилин.
Жовток збити, змастити ним пиріг.
Випікати в духовці 35 хвилин при температурі 180 градусів.
Для приготування сиропу слід цукор розчинити в воді, довести до кипіння, варити 5 хвилин, остудити.
Гарячий пиріг полити сиропом, залишити до охолодження.
Смачного!
Багато господинь помилково вважають, що зварити ідеальний бульйон дуже легко: достатньо залити курку водою і поставити на вогонь. Але насправді тут є низка нюансів, без дотримання яких неможливо приготувати ідеальний бульйон, передають Патріоти України...
При смаженні картоплі найважливішим і складним завданням є збереження хрусткої скоринки. Сам коренеплід при цьому всередині має залишитись м’яким та ніжним. Завдяки таким контрастам текстур та смаків страва є такою затребуваною та популярною, передають...