вершкове масло – 70 г;
молоко – 125 мл;
яйце – 1 шт.;
яєчний жовток – 1 шт.;
дріжджі сухі – 4 г;
борошно – 300 г;
цукор – 2 ст. л.;
ванільний цукор – 4 г;
жовток (для змащування);
сіль – дрібка.
молоко – 150 мл;
вершкове масло – 40 г;
мак – 100 г;
манна крупа – 0,5 ст. л.;
цукор – 100 г;
ванільний цукор – 4 г.
цукор – 50 г;
вода – 50 мл;
Трохи підігріти молоко.
До дріжджів додати 1 ч. л. цукру та розбавити половиною молока, ввести 1 ст. л. борошна, перемішати, відставити на 15 хвилин.
Вершкове масло розм’якшити, додати до нього цукор та збити за допомогою міксера.
До збитого масла додати ванільний цукор, яйце та яєчний жовток, влити другу половину молока та розведені дріжджі, перемішати.
Повільно додати борошно, добре вимісити тісто, накрити харчовою плівкою, відкласти на півтори години.
Для начинки слід перемолоти мак.
Додати манну крупу, цукор і ванільний цукор, перемішати.
Ввести молоко.
На повільному вогні довести до кипіння та варити 15 хвилин.
Зняти з вогню та ввести вершкове масло, перемішати, залишити до охолодження.
Тісто трохи пом’яти та залишити ще на 10-15 хвилин.
Пергаментним папером застелити форму для запікання та змастити олією.
Тісто розкачати в прямокутник, викласти начинку та розмастити, сформувати рулет, краї притиснути.
Рулет розрізати на частини (по 2-3 см), викласти у форму для запікання (зрізом донизу), зверху накрити харчовою плівкою, відставити на 15 хвилин.
Жовток збити, змастити ним пиріг.
Випікати в духовці 35 хвилин при температурі 180 градусів.
Для приготування сиропу слід цукор розчинити в воді, довести до кипіння, варити 5 хвилин, остудити.
Гарячий пиріг полити сиропом, залишити до охолодження.
Смачного!
Дієтологиня та авторка книжки "Як не їсти ультраоброблене" Нікола Ладлам-Рейн провела аналіз 18 найпопулярніших фруктів, оцінюючи їхню поживність за 5-бальною шкалою, передають Патріоти України. Аутсайдером списку стали всі види динь — кавун, канталупа...
Коли справа доходить до вибору кухонної дошки, важливо не тільки звертати увагу на матеріал, але й на його вплив на здоров'я та якість вашого приготування їжі. Дерев’яні та пластикові дошки - два основних типи обробних поверхонь, але є багато відміннос...