Смачний сніданок за 10 хвилин: Як приготувати хрусткі сирні кульки

Буває так, що наша фантазія «йде у відпустку», а звичні сніданки вже набридли й ми «ламаємо голову» над тим, чим же посмакувати вранці, щоб було смачно та ситно. Простенькі та смачненькі кульки потішать не тільки поціновувачів сирів, а й тих, хто здавалося б байдуже ставиться до цього продукту. Отже, зберігайте рецепт, тому що він 100% стане одним з ваших улюблених, передають Патріоти України.

Подробиці

Інгредієнти:

  • будь-який твердий сир на ваш смак (сулугуні, моцарела тощо) – 150-200 г
  • борошно – 3 ст.л.
  • яєчні білки – 2 шт
  • розпушувач для тіста – пів ч.л.
  • сухарі панірувальні (за бажанням)
  • соняшникова олія (для смаження) – 200 мл

Готуємо наші кульки
1. Білки відділяємо від жовтків та збиваємо блендером або міксером у густу, пишну піну.
2. До борошна додаємо розпушувач і всипати до білків, обережно перемішуючи.
3. Натертий сир додаємо в масу і замішуємо тісто.
4. Формуємо вологими руками з тіста кульки, як помідорки чері за розміром.
5. Обвалюємо в сухарях.
6. Обсмажуємо на звичайній сковорідці в олії (не шкодуйте, щоб була гарна скоринка).
7. Готові кульки викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Ідеально подавати зі сметаною, кисло-солодким соусом, кетчупом, а також бажано смакувати цією стравою відразу, щоб кульки були хрусткими.

ТОП-9 секретів смачної смаженої картоплі для всієї родини

понеділок, 23 червень 2025, 12:12

Важко знайти людину, яка встоїть перед апетитним ароматом смаженої картоплі. Ця страва не найскладніша в приготуванні, але її дуже легко зіпсувати або зробити не смачною, якщо не врахувати декілька нюансів готування, передають Патріоти України. Про які...

Як приготувати тісто для піци, яке можна зберігати в морозилці місяцями

понеділок, 23 червень 2025, 11:12

Обожнюєте тоненьке тісто у піці, що подають у кафе? Тоді цей рецепт вам точно сподобається. Не тільки піцу, а й пиріжки чи рулети можна готувати – універсальне та просте в приготуванні, передають Патріоти України. Для тіста треба взяти:. 600 г просіяно...