Смачний та гарний: Рецепт салату "Грибна галявина" на новорічний стіл і деякі секрети

Про салат "Грибна галявина" знають, мабуть, усі господині, та не кожна ризикувала його приготувати. На відміну від інших салатів такого типу, шари для "Грибної галявини" викладають не по черзі, а в зворотному порядку. Це і створює певні труднощі. Фудблогерка food_nataly поділилася рецептом і лайфхаками формування салату "Грибна галявина" в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

Мариновані печериці для салату
  • картопля – 3 шт.
  • морква – 1-2 шт.
  • варена ковбаса – 300 г
  • твердий сир – 50 г
  • мариновані печериці – 1 банка
  • зелена цибуля
  • свіжий огірок
  • майонез
  • Спосіб приготування:

    1. Картоплю та моркву відварити.

    2. Готові овочі та твердий сир натерти.

    3. Ковбасу порізати кубиком, огірок кружечком, цибулю подрібнити.

    4. Викласти салат, змазуючи кожен шар майонезом: сир, картопля, морква, ковбаса, картопля, морква, зелена цибуля та гриби.

    5. З боків прикрасити огірком.

Гречка швидко псується, якщо зберігати її в цих місцях - названо поширені помилки

неділя, 14 вересень 2025, 19:40

Сира гречка - корисна і поживна крупа, яку часто використовують для приготування здорових страв. Але не всі знають, що неправильні умови зберігання можуть швидко погіршити якість гречки, зробивши її непридатною до вживання, передають Патріоти України. ...

Чи справді гостра їжа допомагає худнути? Вчені дали остаточну відповідь

неділя, 14 вересень 2025, 13:05

Гостра їжа не лише додає смаку стравам, а й може впливати на вашу вагу. Дієтологи пояснюють: капсаїцин - активна речовина у перці чилі - запускає процеси, які прискорюють метаболізм та допомагають знижувати апетит, передають Патріоти України. «Капсаїци...