"Смак буде просто божественим!": Клопотенко поділився рецептом курячого філе по-індійськи (відео)

Відомий кухар і учасник численних кулінарних шоу Євген Клопотенко, котрий раніше радив українцям «налягти» на кульбаби, вирішив повернутися до рекомендацій більш традиційних страв. Так, в одному з недавніх постів переможець «Майстер-шеф» поділився рецептом приготування курячого філе по-індійськи, повідомляють Патріоти України.

«Куряче філе, йогурт, томатний сік. Три продукти — і в вашому роті вечірочка. А додаєте спеції — і все, відлітаєте в якесь смакове безумство», — пише Євген в своєму Instagram.

Для того щоб приготувати «божественну курку», Клопотенко радить взяти:

  • 2 курячих філе
  • 200 мл натурального йогурту
  • 200 мл томатного соку
  • 25 г вершкового масла (+ 5 г для змащування пергаменту)
  • спеції до курки ТМ Varto — до смаку
  • 1 ч. л. паприки ТМ Varto
  • 300 г зеленого горошку
  • 1 лимон (1 ст. л. соку + цедра)
  • за смаком сіль.
  • Приготування.

    У великій мисці змішайте 200 мл натурального йогурту і 200 мл томатного соку. Трохи посоліть.

    Додайте половину пачки приправи до курки і трохи менше паприки, перемішайте.

    Вистеліть деко пергаментом і змастіть 5 г вершкового масла.

    Викладіть куряче філе і полийте соусом.

    Запікайте 30 хвилин за температури 180 градусів.Залийте 300 г замороженого горошку окропом на 1 хвилину, щоб швидко його розморозити. Потім злийте воду.

    Розтопіть в сотейнику 25 г вершкового масла і полийте горошок. Злегка посоліть і полийте соком лимона, натріть цедру за смаком. Викладіть на тарілку горошок, а зверху куряче філе, трохи полийте соком, що виділився при запіканні.

    Багато смачних котлет зі жмені фаршу - економний лайфхак на різні випадки життя

    четвер, 26 січень 2023, 17:08

    Будь-яка хороша господиня мріє досягнути того рівня, коли приготувати смачну й поживну страву вдається буквально "з нічого". Так вміли робити наші бабусі, коли не мали змоги дістати усі необхідні інгредієнти на ту чи іншу страву. На щастя, часи змінили...

    Не робіть так! Ось які інгредієнти не можна додавати у борщ, щоб не зіпсувати смак

    четвер, 26 січень 2023, 15:07

    Червоний борщ - це традиційна та найбільш улюблена українська страва, яку готують з м`ясом, овочами, засмажкою, рідше - додають квасолю чи гриби, передають Патріоти України. У процесі приготування господині намагаються додати у страву якомога більше сп...