
Відомий кухар і учасник численних кулінарних шоу Євген Клопотенко, котрий раніше радив українцям «налягти» на кульбаби, вирішив повернутися до рекомендацій більш традиційних страв. Так, в одному з недавніх постів переможець «Майстер-шеф» поділився рецептом приготування курячого філе по-індійськи, повідомляють Патріоти України.
«Куряче філе, йогурт, томатний сік. Три продукти — і в вашому роті вечірочка. А додаєте спеції — і все, відлітаєте в якесь смакове безумство», — пише Євген в своєму Instagram.
Для того щоб приготувати «божественну курку», Клопотенко радить взяти:
Приготування.
У великій мисці змішайте 200 мл натурального йогурту і 200 мл томатного соку. Трохи посоліть.
Додайте половину пачки приправи до курки і трохи менше паприки, перемішайте.
Вистеліть деко пергаментом і змастіть 5 г вершкового масла.
Викладіть куряче філе і полийте соусом.
Запікайте 30 хвилин за температури 180 градусів.Залийте 300 г замороженого горошку окропом на 1 хвилину, щоб швидко його розморозити. Потім злийте воду.
Розтопіть в сотейнику 25 г вершкового масла і полийте горошок. Злегка посоліть і полийте соком лимона, натріть цедру за смаком. Викладіть на тарілку горошок, а зверху куряче філе, трохи полийте соком, що виділився при запіканні.
М’ясо - важливе джерело білка, заліза та вітамінів групи B, але не всі його види однаково корисні. Деякі сорти й способи приготування можуть підвищувати ризик серцевих захворювань, онкології та проблем із травленням, передають Патріоти України. Це — на...
Заварюючи пакетик чаю, багато хто намотує нитку на ложку, щоб віджати його. Роблять це часто чисто автоматично, навіть не замислюючись - хтось не хоче, щоб добро пропадало, хтось - щоб підтікав пакет зі сміттям. Але так робити не варто, пише ukr.media,...