Смак дитинства: Два найкращих рецепти квашених яблук

Без квашених яблук не обходиться жоден сезон, адже це справді дуже смачна страва. Саме в Україні її готує багато людей. Подача різноманітна: як десерт або пікантний інгредієнт до страв, самостійна закуска. Патріоти України пропонують вам спробувати відразу два рецепти популярної заготовки.

Рецепт яблук із корицею, гвоздикою і м'ятою

Інгредієнти:

  • Яблука кислих сортів – 1,5 кг
  • Вода – 2 л
  • Паличка кориці – 1 шт
  • Солод – 2 столові ложки
  • М'ята – кілька гілочок
  • Гвоздика – 5 бутонів
  • Мед – 4 ст. л.
  • Сіль – 2 маленькі ложки

Спосіб приготування:

  1. Покладіть плоди в каструлю хвостиками вгору.
  2. Перекладіть їх м'ятою, шматочками кориці, гвоздикою.
  3. Розчиніть солод у холодній воді, доведіть до кипіння, проваріть 10 хвилин, трохи охолодіть, додайте мед, посоліть, розмішайте.
  4. Остудіть до кімнатної температури, влийте до яблук.

Якщо заливки буде багато, тримайте її в холодильнику, щоб потім доливати до яблук. Потримайте 3-5 днів за кімнатної температури під пресом. Поставте в холодильник. Можна їсти через місяць.

Рецепт квашених яблук із твердих сортів

Інгредієнти:

  • Яблука – 1,5 кг
  • Вода – 2 л
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Паличка кориці – 1 шт.

Спосіб приготування:

  • Яблука ріжемо навпіл. Готуємо розсіл: сіль розчиняємо у воді.
  • Заливаємо яблука розсолом.
  • Додаємо корицю.
  • Накриваємо яблука марлею і кожного дня (4-5 днів) виделкою випускаємо з яблук повітря.

Смачно до м'яса або як десерт, із сиром і сметаною. Термін зберігання в холодильнику 1-2 місяці.

Наслідки можуть бути сумні! ТОП-10 тривожних сигналів, що ви п’єте забагато коли

понеділок, 8 вересень 2025, 6:45

Щоденна банка коли здається дрібницею, проте саме вона може стати поштовхом до серйозних проблем зі здоров’ям. Цей напій приховує у собі надлишок цукру, кофеїну та добавок, які впливають на організм набагато сильніше, ніж здається на перший погляд, пер...

Що їсти натщесерце при високому цукрі? Лікарі назвали продукти, які рятують судини та серце

понеділок, 8 вересень 2025, 6:10

Ранкові харчові звички безпосередньо впливають на обмін речовин, тиск і рівень цукру. Те, що ви їсте чи п’єте натщесерце, може стати як ліками, так і загрозою для здоров’я. Правильно підібрані продукти допомагають стабілізувати глікемію, покращують ела...