Київська перепічка (вона ж – смажена сосиска в тісті) відома багатьом ще зі студентських часів. Ми знайшли для вас рецепт цього мегапопулярного українського стритфуду, передають Патріоти України.
Київська перепічка: рецепт сосиски в тісті
Час: 1 година 45 хвилин
Порції: 10 штук
Приготування:
Нагрійте воду (до 38 градусів, не більше), розчиніть у ній цукор та дріжджі. Залиште на 15 – 17 хвилин, щоб дріжджі активізувалися.
Додайте просіяне борошно, сіль і замісіть однорідне тісто.
"Мені знадобилося 520 грамів борошна, щоб отримати м'якеньке тісто, яке ще може трішечки прилипати до рук. У вас може піти більше борошна – це залежить від його якості", – зауважив Володимир Ярославський.
3. Поставте тісто до теплого місця на 1 годину. Сформуйте з нього 10 шматочків по 90 грамів кожен. (Якщо робитимете пиріжки – беріть тіста по 50 – 60 грамів на 1 штуку.)
Примітка: гортайте відео в каруселі.
4. Сформуйте з тіста прямокутники, орієнтуючись на довжину сосиски.
Поради щодо приготування тіста на київську перепічку:
️Не робіть тісто зарідким, щоб воно не липнуло до поверхні й не вбирало під час смаження багато жиру.
Загусте тісто не буде пухким.
️Обов'язково дайте тісту добре підійти перед смаженням.
На кухні має бути тепло (не менш як 25 градусів) і без протягів.
Багато хто стикається з однією й тією ж проблемою: картопля вперто прилипає до сковорідки, навіть якщо додати більше олії. У результаті замість апетитних рівних золотавих шматочків виходить розмазана суміш. Професійні кухарі давно помітили, що справа з...
Осінь — час, коли садовина та теплі овочі змінюють своє обличчя: більше картоплі, моркви, цибулі, але менше свіжої зелені. Водночас є нові натуральні текстури та забезпечений багатший смак. Це чудовий період для салатів, які не просто освіжають, а живл...