Смак, наче із дорогої кондитерської: Рецепт вівсяного печива із горіхами та журавлиною

Уранці не завжди є час крутитися коло багатокомпонентного сніданку, але можна приготувати щось смачненьке заздалегідь. Наприклад, печиво із сухофруктами. Воно чудово смакує з молоком! Страва, звісно, не надто дієтична, але 1 – 2 печенюшки до ранкової кави, гадаємо, фігурі не зашкодять, а от настрій далебі покращать, зазначають Патріоти України.

Рецепт вівсяного печива з родзинками та журавлиною

  • Час: 80 хвилин
  • Порції: 12 штук

Інгредієнти:


Приготування:

  • М'яке вершкове масло збийте з цукром до пишноти. Додайте яйце й знову збийте блендером.
  • Додайте до маси мелену корицю та дрібку солі.
  • Висипте до масляної маси вівсяні пластівці й перемішайте.
  • Додайте до маси борошно, розпушувач й вимішайте тісто до однорідної консистенції.
  • Додайте до тіста сухофрукти та горішки, подрібнений шоколад і ще раз усе вимішайте.
  • Розділіть тісто на 4 частини й з кожної з них сформуйте за допомогою столової ложки печиво. Руки радимо змочити водою, щоб тісто до них не липло.
  • Викладіть сформоване печиво на килимок для випічки або на деко, укрите шаром пергаменту. Між печенюшками має бути достатня відстань, адже під час випікання вони збільшаться в розмірі.
  • Відправте печиво до розігрітої до 180 градусів духовки на 15 – 18 хвилин.
  • Готове печиво викладіть на таріль і подавайте до столу.
Джерело: 24 канал

Прості правила: Як варити яйця, щоб вони не тріскалися та легко чистилися

субота, 7 червень 2025, 12:12

Відварені яйця – дуже популярний корисний продукт, який входить до раціону більшості людей. Однак важко насолодитися продуктом, якщо під час чищення доводиться знімати більшу частину білка разом із шкаралупою. Які секрети допоможуть уникнути складнощів...

Буде як у ресторані: Як посмажити рибу з хрусткою скоринкою з борошном та в клярі на сковороді

субота, 7 червень 2025, 11:12

Бажанням кожного гурмана є поява на поверхні смаженої риби рум’яної скоринки. Хрумка частина не тільки прикрашає блюдо, але й робить його набагато смачнішим. Найпростішим способом досягнення такого результату є обвалення рибних шматочків у борошні. Про...