Уранці не завжди є час крутитися коло багатокомпонентного сніданку, але можна приготувати щось смачненьке заздалегідь. Наприклад, печиво із сухофруктами. Воно чудово смакує з молоком! Страва, звісно, не надто дієтична, але 1 – 2 печенюшки до ранкової кави, гадаємо, фігурі не зашкодять, а от настрій далебі покращать, зазначають Патріоти України.
Рецепт вівсяного печива з родзинками та журавлиною
Час: 80 хвилин
Порції: 12 штук
Інгредієнти:
Приготування:
М'яке вершкове масло збийте з цукром до пишноти. Додайте яйце й знову збийте блендером.
Додайте до маси мелену корицю та дрібку солі.
Висипте до масляної маси вівсяні пластівці й перемішайте.
Додайте до маси борошно, розпушувач й вимішайте тісто до однорідної консистенції.
Додайте до тіста сухофрукти та горішки, подрібнений шоколад і ще раз усе вимішайте.
Розділіть тісто на 4 частини й з кожної з них сформуйте за допомогою столової ложки печиво. Руки радимо змочити водою, щоб тісто до них не липло.
Викладіть сформоване печиво на килимок для випічки або на деко, укрите шаром пергаменту. Між печенюшками має бути достатня відстань, адже під час випікання вони збільшаться в розмірі.
Відправте печиво до розігрітої до 180 градусів духовки на 15 – 18 хвилин.
Готове печиво викладіть на таріль і подавайте до столу.
Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощі...
Головне, чого намагаються досягти кухаря при смаженні котлет, є соковитість, а допомогти в цьому може звичайний лід. Сам собою фарш зіпсувати складно, передають Патріоти України. Достатньо пропустити через м’ясорубку свиняче та яловиче м’ясо. Але, на ж...