Цей пиріг наповнений ароматами прянощів, неповторним смаком та справжньою різдвяною атмосферою. Він зовсім не схожий на ті десерти, які ми звикли готувати на свята. І все це тому, що створюється за старовинною технологією, якій більше 170 років. "З усіх рецептів, захованих у кулінарній книзі моєї прабабусі, цей найстаріший – йому понад 170 років. Це був перший із її рецептів, який потрапив у мою духовку, і коли дверцята відчинилися, різдвяний ранок танцював у хмарі ностальгії", — пише Сара Гонсалес у своїй нещодавно випущеній кулінарній книзі "Випічка з хлібною леді". Ідея приготування опублікована на сайті американського видання Fox News, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Розігріти духовку до 350 градусів. Застелити деко 9 x 9 дюймів пергаментним папером.
2. У чаші міксера збити вершкове масло і цукор збивати до пишності 5 хвилин. Додати яйце, ванільний екстракт і ще трохи збити.
3. В окрем мисці звдопомогою міксера змішати борошно, харчову соду, корицю, імбир, гвоздику, запашний перець і сіль.
4. В іншій мисці змішайте патоку і приготовану суміш з вершкового масла та цукру.
5. Частинами додати у міксер борошно і масло.
6. Готове тісто вилити у форму і розгладити верх.
7. Випікати 45 хвилин, перевірити на готовність зубочисткою . Дати охолонути протягом 30 хвилин у сковорідці, перемістити на решітку до повного охолодження.
8. Приготувати масляний крем з маскарпоне і викласти на повністю охолоджений корж.
9. Перед подачею присипати корицею.
Риба є смачним та корисним продуктом харчування, тому періодично її варто обов’язково включати до раціону. Однак з її неприємним ароматом, що виникає у процесі смаження, не завжди впорається навіть потужна витяжка, передають Патріоти України. Але від н...
Оливкова олія набагато корисніша за соняшникову. Це джерело олеїнової кислоти та багатьох інших важливих для людського організму сполук. Втім, для смаження оливкову олію використовувати не варто. А ось для заправки салатів вона смакує ідеально, передаю...