Смак, перевірений десятиліттями: Рецепт різдвяного торту, якому понад 170 років

Цей пиріг наповнений ароматами прянощів, неповторним смаком та справжньою різдвяною атмосферою. Він зовсім не схожий на ті десерти, які ми звикли готувати на свята. І все це тому, що створюється за старовинною технологією, якій більше 170 років. "З усіх рецептів, захованих у кулінарній книзі моєї прабабусі, цей найстаріший – йому понад 170 років. Це був перший із її рецептів, який потрапив у мою духовку, і коли дверцята відчинилися, різдвяний ранок танцював у хмарі ностальгії", — пише Сара Гонсалес у своїй нещодавно випущеній кулінарній книзі "Випічка з хлібною леді". Ідея приготування опублікована на сайті американського видання Fox News, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • розм'якшене вершкове масло – 1/2 склянки
  • цукор – 1/2 склянки білого цукру
  • яйця – 1 шт
  • ваніль – 1 ч.л
  • борошно – 1/2 склянки
  • сода – 1/2 ч.л
  • кориця – 1 ч.л
  • мелений імбир – 1 ч.л
  • мелена гвоздика – 1/2 ч.л
  • мелений духмяний перець – 1/2 ч.л
  • сіль – 1 ч.л
  • цукровий сироп – 1 склянка

Спосіб приготування:

1. Розігріти духовку до 350 градусів. Застелити деко 9 x 9 дюймів пергаментним папером.

2. У чаші міксера збити вершкове масло і цукор збивати до пишності 5 хвилин. Додати яйце, ванільний екстракт і ще трохи збити.

3. В окрем мисці звдопомогою міксера змішати борошно, харчову соду, корицю, імбир, гвоздику, запашний перець і сіль.

4. В іншій мисці змішайте патоку і приготовану суміш з вершкового масла та цукру.

5. Частинами додати у міксер борошно і масло.

6. Готове тісто вилити у форму і розгладити верх.

7. Випікати 45 хвилин, перевірити на готовність зубочисткою . Дати охолонути протягом 30 хвилин у сковорідці, перемістити на решітку до повного охолодження.

8. Приготувати масляний крем з маскарпоне і викласти на повністю охолоджений корж.

9. Перед подачею присипати корицею.

Що ніколи не можна заморожувати - правда про вашу морозилку!

субота, 13 грудень 2025, 6:12

Заморожування подовжує термін придатності продуктів, але не завжди. Деякі інгредієнти при низьких температурах втрачають смак, текстуру та харчову цінність, а іноді навіть стають шкідливими для здоров’я, передають Патріоти України. Продукти з ніжною ст...

Буряк замість чашки кави: Чому це чудодійний овоч для гарного настрою та здоров’я мозку

п’ятниця, 12 грудень 2025, 11:45

Дослідження показують, що буряк на сніданок може бадьорити не гірше за каву і водночас захищає мозок, передають Патріоти України. Овоч багатий на нітрати, беталаїни та поліфеноли, які сприяють покращенню кровопостачання мозку, знижують ризик розвитку д...