Смак, перевірений десятиліттями: Рецепт різдвяного торту, якому понад 170 років

Цей пиріг наповнений ароматами прянощів, неповторним смаком та справжньою різдвяною атмосферою. Він зовсім не схожий на ті десерти, які ми звикли готувати на свята. І все це тому, що створюється за старовинною технологією, якій більше 170 років. "З усіх рецептів, захованих у кулінарній книзі моєї прабабусі, цей найстаріший – йому понад 170 років. Це був перший із її рецептів, який потрапив у мою духовку, і коли дверцята відчинилися, різдвяний ранок танцював у хмарі ностальгії", — пише Сара Гонсалес у своїй нещодавно випущеній кулінарній книзі "Випічка з хлібною леді". Ідея приготування опублікована на сайті американського видання Fox News, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • розм'якшене вершкове масло – 1/2 склянки
  • цукор – 1/2 склянки білого цукру
  • яйця – 1 шт
  • ваніль – 1 ч.л
  • борошно – 1/2 склянки
  • сода – 1/2 ч.л
  • кориця – 1 ч.л
  • мелений імбир – 1 ч.л
  • мелена гвоздика – 1/2 ч.л
  • мелений духмяний перець – 1/2 ч.л
  • сіль – 1 ч.л
  • цукровий сироп – 1 склянка

Спосіб приготування:

1. Розігріти духовку до 350 градусів. Застелити деко 9 x 9 дюймів пергаментним папером.

2. У чаші міксера збити вершкове масло і цукор збивати до пишності 5 хвилин. Додати яйце, ванільний екстракт і ще трохи збити.

3. В окрем мисці звдопомогою міксера змішати борошно, харчову соду, корицю, імбир, гвоздику, запашний перець і сіль.

4. В іншій мисці змішайте патоку і приготовану суміш з вершкового масла та цукру.

5. Частинами додати у міксер борошно і масло.

6. Готове тісто вилити у форму і розгладити верх.

7. Випікати 45 хвилин, перевірити на готовність зубочисткою . Дати охолонути протягом 30 хвилин у сковорідці, перемістити на решітку до повного охолодження.

8. Приготувати масляний крем з маскарпоне і викласти на повністю охолоджений корж.

9. Перед подачею присипати корицею.

Ефект приємно здивує! З чим їсти гречку для максимальної користі та смаку

субота, 23 листопад 2024, 18:13

Гречка неймовірно корисна, а крім цього смачна, якщо знати, як її готувати. Гречка запобігає утворенню жовчного каміння, знижує кров’яний тиск, зменшує ризики серцевих захворювань, а також раку грудей. Склад цієї крупи багатий міддю, магнієм, клітковин...

А ви це знали? Лосось чи тунець? Яка риба корисніша

субота, 23 листопад 2024, 17:09

Тунець та лосось – два популярні варіанти морепродуктів. Таким чином, ви можете поставити запитання, яка з цих видів риби є найкращим вибором з точки зору впливу на здоров’я, передають Патріоти України. У цій статті розглядаються ці два типи риб, щоб в...