Смак, перевірений віками: Рецепт апетитного курячого супчику із квасолею та томатом

Суп тортилья – надзвичайно смачна мексиканська страва, основу для якої готувало ще плем’я мая. Свою назву він отримав завдяки смужкам хрустких коржів, які є "родзинкою" цієї страви. Такі супи часто подають як закуску до їжі. Вони недорогі і є хорошим способом зігрітися або навіть охолодитися (гостра їжа викликає піт, що призводить до процесу охолодження).

Рецепт мексиканського супу тортилья

Час: 1,5 години
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • 1 цибулина;
  • 2 столові ложки олії;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 морква;
  • шматочок селери;
  • 1 столова ложка вершкового масла;
  • 200 грам курячого філе;
  • 1 червоний болгарський перець;
  • 4 – 5 штук сушених помідорів;
  • 1 літра гарячого бульйону;
  • 1 банка очищених помідорів;
  • 1 банка кукурудзи;
  • 1 банка червоної квасолі;
  • 2 столові ложки томатної пасти;
  • 2 столові ложки петрушки;
  • спеції: 2 чайні ложки паприки, чверть чайної ложки гострого червоного перцю, 2 чайні ложки орегано, 2 чайні ложки меленого кмину, сіль;
  • 6 готових тортилей;
  • сметана для подачі.

Приготування:

  1. У широкій каструлі обсмажте до готовності нарізану кубиками цибулю.
  2. Додати дрібно натертий часник і тертку - моркву і селеру, натерті на більшу сітку.
  3. Смажити, періодично помішуючи, приблизно 5 хвилин.
  4. Додайте вершкове масло і нарізане дрібними кубиками куряче філе. Приправте його дрібкою солі, перцю і додайте всі спеції.
  5. Обсмажуйте, помішуючи, близько 5 хвилин.
  6. Додайте нарізаний кубиками перець і готуйте 2 хвилини, при необхідності додайте ще олії.
  7. Додайте нарізані в’ялені помідори.
  8. Влити гарячий бульйон і довести до кипіння.
  9. Додайте попередньо змішані консервовані помідори, перемішайте і готуйте близько 10 хвилин без кришки або під відкритою кришкою.
  10. Додати осушену кукурудзу та консервовану квасолю (злегка промити на ситі), перемішати і варити, близько 10 хвилин.
  11. Додайте петрушку і, помішуючи, готуйте 1 – 2 хвилини.
  12. Приготуйте соломку . У сковороду середнього розміру налийте олії. Нагрійте на помірному вогні, але олія не повинна диміти. Покладіть в сковороду тортилью, нарізану соломкою, і смажте до золотистого кольору, приблизно по 2 хвилини.
  13. Розлийте суп по тарілках і прикрасьте сметаною та соломкою з тортильї.
Джерело: 24 канал

Лише спробуйте! Що додати в кляр для відбивних, щоб м’ясо вийшло ніжніше і соковитіше

неділя, 27 квітень 2025, 11:10

Відбивні прийнято готувати з якісного шматка свинячого м’яса, щоб страва вийшла смачною та ароматною. Також важливо досягти потрібного рівня соковитості, тому що “гумові” відбивні ніхто не буде їсти, передають Патріоти України. Як правило, переважно го...

Є секрет! Як позбавити м’ясо птиці від шкідливої хімії за допомогою особливого маринаду

неділя, 27 квітень 2025, 10:09

На жаль в більшості супермаркетів та магазинів прилавки переповнені неякісною м’ясною продукцією. Тварин та птицю годують різною «хімією», щоб вони швидше росли і набирали масу, передають Патріоти України. Нас, споживачів, та любителів смачно поїсти ба...