Смак, перевірений віками: Рецепт апетитного курячого супчику із квасолею та томатом

Суп тортилья – надзвичайно смачна мексиканська страва, основу для якої готувало ще плем’я мая. Свою назву він отримав завдяки смужкам хрустких коржів, які є "родзинкою" цієї страви. Такі супи часто подають як закуску до їжі. Вони недорогі і є хорошим способом зігрітися або навіть охолодитися (гостра їжа викликає піт, що призводить до процесу охолодження).

Рецепт мексиканського супу тортилья

Час: 1,5 години
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • 1 цибулина;
  • 2 столові ложки олії;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 морква;
  • шматочок селери;
  • 1 столова ложка вершкового масла;
  • 200 грам курячого філе;
  • 1 червоний болгарський перець;
  • 4 – 5 штук сушених помідорів;
  • 1 літра гарячого бульйону;
  • 1 банка очищених помідорів;
  • 1 банка кукурудзи;
  • 1 банка червоної квасолі;
  • 2 столові ложки томатної пасти;
  • 2 столові ложки петрушки;
  • спеції: 2 чайні ложки паприки, чверть чайної ложки гострого червоного перцю, 2 чайні ложки орегано, 2 чайні ложки меленого кмину, сіль;
  • 6 готових тортилей;
  • сметана для подачі.

Приготування:

  1. У широкій каструлі обсмажте до готовності нарізану кубиками цибулю.
  2. Додати дрібно натертий часник і тертку - моркву і селеру, натерті на більшу сітку.
  3. Смажити, періодично помішуючи, приблизно 5 хвилин.
  4. Додайте вершкове масло і нарізане дрібними кубиками куряче філе. Приправте його дрібкою солі, перцю і додайте всі спеції.
  5. Обсмажуйте, помішуючи, близько 5 хвилин.
  6. Додайте нарізаний кубиками перець і готуйте 2 хвилини, при необхідності додайте ще олії.
  7. Додайте нарізані в’ялені помідори.
  8. Влити гарячий бульйон і довести до кипіння.
  9. Додайте попередньо змішані консервовані помідори, перемішайте і готуйте близько 10 хвилин без кришки або під відкритою кришкою.
  10. Додати осушену кукурудзу та консервовану квасолю (злегка промити на ситі), перемішати і варити, близько 10 хвилин.
  11. Додайте петрушку і, помішуючи, готуйте 1 – 2 хвилини.
  12. Приготуйте соломку . У сковороду середнього розміру налийте олії. Нагрійте на помірному вогні, але олія не повинна диміти. Покладіть в сковороду тортилью, нарізану соломкою, і смажте до золотистого кольору, приблизно по 2 хвилини.
  13. Розлийте суп по тарілках і прикрасьте сметаною та соломкою з тортильї.
Джерело: 24 канал

Все просто! Як посмажити мойву, щоб не було неприємного запаху

неділя, 24 серпень 2025, 8:12

Мойва - проста і доступна риба, яку часто обирають для швидкої вечері. Вона смачна, поживна та готується буквально за кілька хвилин. Проте під час смаження багатьох господинь зупиняє характерний запах, який може поширюватися на всю кухню. Уникнути цьог...

Бережіться! Вчені шокували заявою, як сіль впливає на мозок

неділя, 24 серпень 2025, 8:08

Вчені з’ясували, що надмірне споживання солі може підвищити артеріальний тиск та спричинити запалення мозку. Про це пише The Mirror, передають Патріоти України. Для дослідження, як сіль впливає на організм людей та тварин, вчені обрали щурів, оскільки ...