Смак, перевірений віками: Рецепт апетитного курячого супчику із квасолею та томатом

Суп тортилья – надзвичайно смачна мексиканська страва, основу для якої готувало ще плем’я мая. Свою назву він отримав завдяки смужкам хрустких коржів, які є "родзинкою" цієї страви. Такі супи часто подають як закуску до їжі. Вони недорогі і є хорошим способом зігрітися або навіть охолодитися (гостра їжа викликає піт, що призводить до процесу охолодження).

Рецепт мексиканського супу тортилья

Час: 1,5 години
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • 1 цибулина;
  • 2 столові ложки олії;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 морква;
  • шматочок селери;
  • 1 столова ложка вершкового масла;
  • 200 грам курячого філе;
  • 1 червоний болгарський перець;
  • 4 – 5 штук сушених помідорів;
  • 1 літра гарячого бульйону;
  • 1 банка очищених помідорів;
  • 1 банка кукурудзи;
  • 1 банка червоної квасолі;
  • 2 столові ложки томатної пасти;
  • 2 столові ложки петрушки;
  • спеції: 2 чайні ложки паприки, чверть чайної ложки гострого червоного перцю, 2 чайні ложки орегано, 2 чайні ложки меленого кмину, сіль;
  • 6 готових тортилей;
  • сметана для подачі.

Приготування:

  1. У широкій каструлі обсмажте до готовності нарізану кубиками цибулю.
  2. Додати дрібно натертий часник і тертку - моркву і селеру, натерті на більшу сітку.
  3. Смажити, періодично помішуючи, приблизно 5 хвилин.
  4. Додайте вершкове масло і нарізане дрібними кубиками куряче філе. Приправте його дрібкою солі, перцю і додайте всі спеції.
  5. Обсмажуйте, помішуючи, близько 5 хвилин.
  6. Додайте нарізаний кубиками перець і готуйте 2 хвилини, при необхідності додайте ще олії.
  7. Додайте нарізані в’ялені помідори.
  8. Влити гарячий бульйон і довести до кипіння.
  9. Додайте попередньо змішані консервовані помідори, перемішайте і готуйте близько 10 хвилин без кришки або під відкритою кришкою.
  10. Додати осушену кукурудзу та консервовану квасолю (злегка промити на ситі), перемішати і варити, близько 10 хвилин.
  11. Додайте петрушку і, помішуючи, готуйте 1 – 2 хвилини.
  12. Приготуйте соломку . У сковороду середнього розміру налийте олії. Нагрійте на помірному вогні, але олія не повинна диміти. Покладіть в сковороду тортилью, нарізану соломкою, і смажте до золотистого кольору, приблизно по 2 хвилини.
  13. Розлийте суп по тарілках і прикрасьте сметаною та соломкою з тортильї.
Джерело: 24 канал

Буде золота! Чому знов очікують здорожчання гречки в Україні

субота, 1 листопад 2025, 12:42

Врожай гречки в Україні в 2025 році на 15% нижчий, ніж роком раніше, що не є проблемою для внутрішнього ринку, проте призведе до росту цін через ажіотажний попит, спровокований ЗМІ, заявив директор спілки "Борошномели України" Родіон Рибчинський, перед...

Є простий секрет! Як зупинити нічну тягу до їжі

субота, 1 листопад 2025, 9:49

Час спати, а все, про що ви можете думати, це чипси та печиво у вашій кухонній шафці. Хоча немає нічого поганого в тому, щоб перекусити солодким або солоним, вживання їжі перед сном може сприяти кислотному рефлюксу або розладу шлунка. А нічна тяга або ...