
Горішки зі згущеним молоком – це печиво, від якого не відмовиться ніхто. Його смак повертає у зимові вечори щасливого дитинства. Прості інгредієнти, трішки старання – і ваші смакові рецептори будуть у захваті, радять Патріоти України.
Рецепт горішків зі згущеним молоком
Час: 1 година
Порцій: 4
Інгредієнти
- 3 столові ложки борошна (з гіркою);
- 2 курячих яйця;
- 200 грам маргарину (або вершкового масла);
- 0,5 стакана цукру;
- 1/4 чайної ложки соди;
- 1/3 чайної ложки солі;
- 1 чайна ложка оцту;
- 1 – 1,5 банки вареного згущеного молока.
Приготування
- Розтираємо яйця з цукром. Маса має збільшитися в об'ємі у 2 рази.
- Топимо маргарин, остуджуємо та додаємо у яєчну масу.
- У соду крапаємо оцет або лимонний сік. Додаємо трішки солі та кидаємо до яєць.
- Просіюємо борошно та додаємо його в масу. Замішуємо тісто, доки воно не перестане липнути до рук. Якщо борошна мало – додаємо ще, але поволі, щоб тісто не було крутим.
- Даємо тісту відпочити 30 хвилин при кімнатній температурі. Щоб тісто не засихало – закрийте його харчовою плівкою.
- Прогріваємо форму для горішків. Змащувати маслом не треба – тісто достатньо жирне.
- Накладаємо тісто в обидві половинки, заповнюючи 2/3 ємності. Потім сильно притискаємо, щоб тісто рівномірно розподілилося. Все, що виступає за краї, видаляємо за допомогою ножа.
- Печемо з кожного боку по 5 хвилин. Половинки мають бути золотистими, тому треба час від час відкривати форму та контролювати процес.
- Готову випічку викладаємо на дерев'яну дошку та даємо вистигнути.
- Наповнюємо горішки згущеним молоком. При бажанні можна також додати горіхи. Складаємо горішки та даємо їм постояти кілька годин, щоб згущене молоко просочило і пом'якшило тісто. Смачного!
Врожай гречки в Україні в 2025 році на 15% нижчий, ніж роком раніше, що не є проблемою для внутрішнього ринку, проте призведе до росту цін через ажіотажний попит, спровокований ЗМІ, заявив директор спілки "Борошномели України" Родіон Рибчинський, перед...
Час спати, а все, про що ви можете думати, це чипси та печиво у вашій кухонній шафці. Хоча немає нічого поганого в тому, щоб перекусити солодким або солоним, вживання їжі перед сном може сприяти кислотному рефлюксу або розладу шлунка. А нічна тяга або ...