Смак зводить з розуму, а зусиль - мінімум: Рецепт дуже простого мандаринового десерту

Свята пройшли й просто мандаринами вже нікого не здивуєш! Тому Патріоти України пропонують вашій увазі рецепт десерту із цього корисного та смачного фрукту.

Для першого шару:

  • мандарини — 700 г
  • желатин — 10 г
  • 2 столові ложки цукру

Для молочного шару:

  • молоко — 500 мл
  • 2 столові ложки цукру
  • ванільний цукор — 5 г
  • желатин — 10 г
  • сир маскарпоне — 125 г

Приготування:

1. 10 г желатину залити холодною водою й дати йому набрякнути.

2. Подрібнити мандарини за допомогою блендера.

3. Мандаринову масу викласти в каструлю, додати цукор й довести до кипіння. Потім зняти її з вогню, додати желатин та перемішати.

4. Розташувати склянки під нахилом, заповнити їх мандариновою сумішшю і поставити у холодильник до повного застигання.

5. Залити другу порцію желатину молоком на 20 хвилин.

6. Решту молока довести до кипіння, розчинити в ньому цукор й зняти з вогню.

7. Розчинити в теплому молоці желатин.

8. Додати в молочну суміш маскарпоне й гарненько перемішати.

9. Дістати склянки з мандариновим шаром й залити зверху білий шар. Знову поставити склянки у холодильник до застигання.

10. Перед подачею посипати десерт тертим шоколадом. Смачного!

Неочікувано! Віскі визнали найменш шкідливим алкоголем - але є умова

четвер, 6 листопад 2025, 17:45

Віскі вважається найменш шкідливим алкогольним напоєм, якщо вживати його помірно. Про це розповіла кардіологиня Олена Лащенко, передають Патріоти України. За словами лікарки, невеликі дози віскі менш небезпечні для здоров’я, ніж інші види алкоголю. У п...

Варто включити в раціон! Названо спецію, яка знижує високий тиск

четвер, 6 листопад 2025, 16:44

Людям з високим кров’яним тиском кардіологи зазвичай радять звернути увагу на свій раціон й виключити зі щоденного меню солоне, гостре та жирне, а також обмежити вживання кави, міцного чаю, алкоголю та солодкого, передають Патріоти України. У гіпертоні...