Смак зводить з розуму, а зусиль - мінімум: Рецепт дуже простого мандаринового десерту

Свята пройшли й просто мандаринами вже нікого не здивуєш! Тому Патріоти України пропонують вашій увазі рецепт десерту із цього корисного та смачного фрукту.

Для першого шару:

  • мандарини — 700 г
  • желатин — 10 г
  • 2 столові ложки цукру

Для молочного шару:

  • молоко — 500 мл
  • 2 столові ложки цукру
  • ванільний цукор — 5 г
  • желатин — 10 г
  • сир маскарпоне — 125 г

Приготування:

1. 10 г желатину залити холодною водою й дати йому набрякнути.

2. Подрібнити мандарини за допомогою блендера.

3. Мандаринову масу викласти в каструлю, додати цукор й довести до кипіння. Потім зняти її з вогню, додати желатин та перемішати.

4. Розташувати склянки під нахилом, заповнити їх мандариновою сумішшю і поставити у холодильник до повного застигання.

5. Залити другу порцію желатину молоком на 20 хвилин.

6. Решту молока довести до кипіння, розчинити в ньому цукор й зняти з вогню.

7. Розчинити в теплому молоці желатин.

8. Додати в молочну суміш маскарпоне й гарненько перемішати.

9. Дістати склянки з мандариновим шаром й залити зверху білий шар. Знову поставити склянки у холодильник до застигання.

10. Перед подачею посипати десерт тертим шоколадом. Смачного!

Є секрет! Що кинути у воду при варінні яєць, щоб шкаралупа з них злітала за секунду

п’ятниця, 6 червень 2025, 18:05

На перший погляд може здатися, що говорити про варіння яєць немає сенсу – все і так зрозуміло і гранично ясно. Однак із варінням яєць не все так однозначно. Потрібно знати тонкощі та нюанси, як правильно зварити яйця, щоб отримати смачний продукт без «...

Бережіться! ТОП-3 невідворотні наслідки від надмірного вживання солі

п’ятниця, 6 червень 2025, 17:12

Попри сформовану думку, сама по собі сіль, а точніше хлорид натрію, не становить небезпеки для організму, а, навпаки, грає важливу роль у його роботі. Без солі неможливий нормальний баланс рідини в організмі, до того ж вона регулює кров’яний тиск та ба...