Смак зводить з розуму, а зусиль - мінімум: Рецепт дуже простого мандаринового десерту

Свята пройшли й просто мандаринами вже нікого не здивуєш! Тому Патріоти України пропонують вашій увазі рецепт десерту із цього корисного та смачного фрукту.

Для першого шару:

  • мандарини — 700 г
  • желатин — 10 г
  • 2 столові ложки цукру

Для молочного шару:

  • молоко — 500 мл
  • 2 столові ложки цукру
  • ванільний цукор — 5 г
  • желатин — 10 г
  • сир маскарпоне — 125 г

Приготування:

1. 10 г желатину залити холодною водою й дати йому набрякнути.

2. Подрібнити мандарини за допомогою блендера.

3. Мандаринову масу викласти в каструлю, додати цукор й довести до кипіння. Потім зняти її з вогню, додати желатин та перемішати.

4. Розташувати склянки під нахилом, заповнити їх мандариновою сумішшю і поставити у холодильник до повного застигання.

5. Залити другу порцію желатину молоком на 20 хвилин.

6. Решту молока довести до кипіння, розчинити в ньому цукор й зняти з вогню.

7. Розчинити в теплому молоці желатин.

8. Додати в молочну суміш маскарпоне й гарненько перемішати.

9. Дістати склянки з мандариновим шаром й залити зверху білий шар. Знову поставити склянки у холодильник до застигання.

10. Перед подачею посипати десерт тертим шоколадом. Смачного!

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...

Персиковий джем, як у бабусі - легкий рецепт для кожного

субота, 12 липень 2025, 8:15

Літо - найкращий час для приготування домашніх джемів, а персиковий джем - один із найулюбленіших серед них. За простим рецептом, який не потребує складних інгредієнтів, можна приготувати смачний та ароматний джем із ніжною текстурою, Патріоти України....