Смаколик з дитинства: Топ-рецепти приготування солодких грибочків - з ніжної меренги і в шоколадному айсингу з маком

Дві ідеї приготування культової випічки.

Солодкі грибочки, як у дитинстві – ідеї приготування культової випічки

Виявляється, гриби бувають не лише в лісі, але й у шоколаді. Солодкі грибочки – улюблений смаколик дітей не одного покоління. Цій страві багато десятків років, передають Патріоти України. Особливо актуально готувати такий десерт саме в осінню пору на різноманітні дитячі свята вдома чи в садочку. Інтерпретацій існує безліч, але традиційне печиво-грибочок покрите шоколадною глазур'ю.

Сьогодні редакція FoodOboz ділиться двома ідеями приготування смачного печива у формі лісового гриба.

Солодкі грибочки з меренги

Білі грибочки з меренги

Такий десерт може бути декором для тортиків або як самостійна страва.

Інгредієнти:
  • Білок – 2 шт. (це приблизно 60 г)
  • Цукор – 120 г
  • Какао – 1 ч.л.
Спосіб приготування:
  • У скляній мисці з'єднати білок і цукор, ставити на водяну баню і готувати на слабкому вогні, поки цукор повністю не розчиниться.
  • Зняти чашу з вогню, збити меренгу до стійких, міцних піків.
  • Перекласти в кондитерський мішок із круглою насадкою і витискати на пергамент капелюшки і ніжки майбутніх грибочків.
  • Капелюшки присипати какао.

Далі можна використати один із варіантів

  • Просушити вироби при кімнатній температурі 1-1,5 доби.

Так меренга вийде дуже ніжною.

  • Висушити в духовці при температурі 60 градусів 3-4 години. Меренга повинна легко відходити від пергаменту.

Далі потрібно зібрати грибочки з готових частин

У капелюшках зробити невеликі поглиблення, змастити шоколадом і вставити ніжку.

Важливо: потрібно стежити, щоб шоколад не перегрівся. Його потрібно розтоплювати не більше ніж 10 секунд.

Шоколадне печиво грибочки з маком

Процес приготування десерту

Такий десерт дуже популярний у Литві. Його часто готують на різноманітні дитячі свята.

Інгредієнти для тіста:
  • Вершкове масло – 200 г
  • Цукор – 150 г
  • Сметана – 100 г
  • Борошно – 400 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль – щіпка
Для айсингу

білок – 1 шт.

цукрова пудра – 170 г

Шоколадна глазур

темний шоколад – 100 г

олія – 2 ч.л.

мак – для декору

Спосіб приготування:
  1. Для пісочного тіста змішати тепле масло, яйце, сметану, цукор і сіль у чаші міксера. Додати борошно і розпушувач, вимісити тісто.
  2. Готове тісто прибрати в холодильник на 1 годину.
  3. Охолоджене тісто розділити на дві частини. З першого шматочка сформувати ніжки, з другого – шапочки. З такої кількості тіста вийде 25-30 грибочків. Випікати протягом 12-20 хвилин при температурі 180 °C.
  4. Приготувати айсінг: змішати білок і цукрову пудру до однорідності.
  5. Коли печиво охолоне, ножем зробити отвори в шапочках, наповнити айсингом і приклеїти ніжку. Повторюємо з усіма грибами.
  6. Склеєні грибочки залишити при кімнатній температурі на 1 годину до повного висихання айсингу.
  7. Шоколад із маслом розтопити. Добре перемішати. Готові грибочки опустити шапочками в шоколад і залишити в холодильнику до повного застигання.
  8. Потім занурити грибочки в айсинг і в мак.

Швидко і дуже смачно! Яблучний штрудель з лаваша за 15 хвилин

субота, 23 листопад 2024, 10:14

Штрудель з лаваша – чудова випічка, яка готується на швидку руку. Такий штрудель виходить дуже смачним, хрустким, ароматним, його відмінно подати до вечірнього чаю або кави для своїх рідних. Спробуйте, це дуже смачно, передають Патріоти України. Для пр...