Дві ідеї приготування культової випічки.

Виявляється, гриби бувають не лише в лісі, але й у шоколаді. Солодкі грибочки – улюблений смаколик дітей не одного покоління. Цій страві багато десятків років, передають Патріоти України. Особливо актуально готувати такий десерт саме в осінню пору на різноманітні дитячі свята вдома чи в садочку. Інтерпретацій існує безліч, але традиційне печиво-грибочок покрите шоколадною глазур'ю.
Сьогодні редакція FoodOboz ділиться двома ідеями приготування смачного печива у формі лісового гриба.
Солодкі грибочки з меренги
Такий десерт може бути декором для тортиків або як самостійна страва.
Інгредієнти:
- Білок – 2 шт. (це приблизно 60 г)
- Цукор – 120 г
- Какао – 1 ч.л.
Спосіб приготування:
- У скляній мисці з'єднати білок і цукор, ставити на водяну баню і готувати на слабкому вогні, поки цукор повністю не розчиниться.
- Зняти чашу з вогню, збити меренгу до стійких, міцних піків.
- Перекласти в кондитерський мішок із круглою насадкою і витискати на пергамент капелюшки і ніжки майбутніх грибочків.
- Капелюшки присипати какао.
Далі можна використати один із варіантів
- Просушити вироби при кімнатній температурі 1-1,5 доби.
Так меренга вийде дуже ніжною.
- Висушити в духовці при температурі 60 градусів 3-4 години. Меренга повинна легко відходити від пергаменту.
Далі потрібно зібрати грибочки з готових частин
У капелюшках зробити невеликі поглиблення, змастити шоколадом і вставити ніжку.
Важливо: потрібно стежити, щоб шоколад не перегрівся. Його потрібно розтоплювати не більше ніж 10 секунд.
Шоколадне печиво грибочки з маком

Такий десерт дуже популярний у Литві. Його часто готують на різноманітні дитячі свята.
Інгредієнти для тіста:
- Вершкове масло – 200 г
- Цукор – 150 г
- Сметана – 100 г
- Борошно – 400 г
- Яйце – 1 шт.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сіль – щіпка
Для айсингу
білок – 1 шт.
цукрова пудра – 170 г
Шоколадна глазур
темний шоколад – 100 г
олія – 2 ч.л.
мак – для декору
Спосіб приготування:
- Для пісочного тіста змішати тепле масло, яйце, сметану, цукор і сіль у чаші міксера. Додати борошно і розпушувач, вимісити тісто.
- Готове тісто прибрати в холодильник на 1 годину.
- Охолоджене тісто розділити на дві частини. З першого шматочка сформувати ніжки, з другого – шапочки. З такої кількості тіста вийде 25-30 грибочків. Випікати протягом 12-20 хвилин при температурі 180 °C.
- Приготувати айсінг: змішати білок і цукрову пудру до однорідності.
- Коли печиво охолоне, ножем зробити отвори в шапочках, наповнити айсингом і приклеїти ніжку. Повторюємо з усіма грибами.
- Склеєні грибочки залишити при кімнатній температурі на 1 годину до повного висихання айсингу.
- Шоколад із маслом розтопити. Добре перемішати. Готові грибочки опустити шапочками в шоколад і залишити в холодильнику до повного застигання.
- Потім занурити грибочки в айсинг і в мак.
Вареники чи пельмені можна зіпсувати, якщо забути про начинку або замісити невдале тісто. Як приготувати універсальне для солодких та солоних начинок тісто, ми готові поділитися, бо не просто “десь прочитали”, а спробували, передають Патріоти України. ...
Між домашньою та ресторанною піцою – справжня прірва. Секрет смачної піци полягає саме в особливому тісті, яке роблять у піцеріях. Вони ніколи не додають дріжджі, які завжди фігурують у домашніх рецептах. Купуючи в магазині вже готове тісто, ви завжди ...