Смаколик з дитинства: Топ-рецепти приготування солодких грибочків - з ніжної меренги і в шоколадному айсингу з маком

Дві ідеї приготування культової випічки.

Солодкі грибочки, як у дитинстві – ідеї приготування культової випічки

Виявляється, гриби бувають не лише в лісі, але й у шоколаді. Солодкі грибочки – улюблений смаколик дітей не одного покоління. Цій страві багато десятків років, передають Патріоти України. Особливо актуально готувати такий десерт саме в осінню пору на різноманітні дитячі свята вдома чи в садочку. Інтерпретацій існує безліч, але традиційне печиво-грибочок покрите шоколадною глазур'ю.

Сьогодні редакція FoodOboz ділиться двома ідеями приготування смачного печива у формі лісового гриба.

Солодкі грибочки з меренги

Білі грибочки з меренги

Такий десерт може бути декором для тортиків або як самостійна страва.

Інгредієнти:
  • Білок – 2 шт. (це приблизно 60 г)
  • Цукор – 120 г
  • Какао – 1 ч.л.
Спосіб приготування:
  • У скляній мисці з'єднати білок і цукор, ставити на водяну баню і готувати на слабкому вогні, поки цукор повністю не розчиниться.
  • Зняти чашу з вогню, збити меренгу до стійких, міцних піків.
  • Перекласти в кондитерський мішок із круглою насадкою і витискати на пергамент капелюшки і ніжки майбутніх грибочків.
  • Капелюшки присипати какао.

Далі можна використати один із варіантів

  • Просушити вироби при кімнатній температурі 1-1,5 доби.

Так меренга вийде дуже ніжною.

  • Висушити в духовці при температурі 60 градусів 3-4 години. Меренга повинна легко відходити від пергаменту.

Далі потрібно зібрати грибочки з готових частин

У капелюшках зробити невеликі поглиблення, змастити шоколадом і вставити ніжку.

Важливо: потрібно стежити, щоб шоколад не перегрівся. Його потрібно розтоплювати не більше ніж 10 секунд.

Шоколадне печиво грибочки з маком

Процес приготування десерту

Такий десерт дуже популярний у Литві. Його часто готують на різноманітні дитячі свята.

Інгредієнти для тіста:
  • Вершкове масло – 200 г
  • Цукор – 150 г
  • Сметана – 100 г
  • Борошно – 400 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль – щіпка
Для айсингу

білок – 1 шт.

цукрова пудра – 170 г

Шоколадна глазур

темний шоколад – 100 г

олія – 2 ч.л.

мак – для декору

Спосіб приготування:
  1. Для пісочного тіста змішати тепле масло, яйце, сметану, цукор і сіль у чаші міксера. Додати борошно і розпушувач, вимісити тісто.
  2. Готове тісто прибрати в холодильник на 1 годину.
  3. Охолоджене тісто розділити на дві частини. З першого шматочка сформувати ніжки, з другого – шапочки. З такої кількості тіста вийде 25-30 грибочків. Випікати протягом 12-20 хвилин при температурі 180 °C.
  4. Приготувати айсінг: змішати білок і цукрову пудру до однорідності.
  5. Коли печиво охолоне, ножем зробити отвори в шапочках, наповнити айсингом і приклеїти ніжку. Повторюємо з усіма грибами.
  6. Склеєні грибочки залишити при кімнатній температурі на 1 годину до повного висихання айсингу.
  7. Шоколад із маслом розтопити. Добре перемішати. Готові грибочки опустити шапочками в шоколад і залишити в холодильнику до повного застигання.
  8. Потім занурити грибочки в айсинг і в мак.

Господиням на замітку! Як розм’якшити тверде м’ясо, щоб тануло в роті

понеділок, 20 січень 2025, 10:13

Приготувати м’ясо не так вже й легко. Багато новачків у кулінарії скаржаться, що виходить блюдо занадто жорстким або сухуватим, передають Патріоти України. Проте досвідчені господині знають, що треба робити, щоб продукт буквально танув у роті, а всі до...

Секрет господинь! Що зробити, щоб котлети не прилипали до сковороди

понеділок, 20 січень 2025, 9:12

При приготуванні котлет дуже важливо не лише вибрати хороші продукти та замісити якісний фарш, передають Патріоти України. Ключове значення набуває сам процес смаження, адже часом котлети, які вийшли ідеальними, ні в яку не хочуть відставати від поверх...