Смакота! Ароматні запечені гомілки з картоплею і овочами

Гомілки з овочами можна подати на звичайну вечерю і для святкового застілля. Готуйте тоді, коли хочете цю смачну страву, від якої будуть всі у захваті та ситі, передають Патріоти України.

Подробиці

Для приготування візьміть:

  • 1 кг курячих гомілок
  • 1 ч.л. солі
  • 3 ст.л. соєвого соусу
  • 2 ст.л. олії
  • 2 зубчики часнику
  • спеції: 1 ч.л. паприки, 1/3 ч.л. чорного перцю, 1 ч.л. французької гірчиці
  • овочі: картопля, морква, цибуля чи інші на смак

Додаємо до гомілок сіль, соєвий, натертий часник, олію та прянощі, перемішуємо і залишаємо маринуватися мінімум на одну голину.

У форму для запікання викладаємо картоплю, цибулю, моркву та інші овочі за вашим смаком, підсолюємо і збризкуємо олією. Зверху викладаємо мариновані гомілки, поливаємо їх соусом, який із них стік.

Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 1 години, через 20 хв переверніть всі гомілки, через ще 20 хвилин переверніть їх назад і допікайте. Це потрібно, щоб була однакова золота скоринка.

П’ять звичок щасливих стосунків - першу найважче зберегти

субота, 27 грудень 2025, 9:12

Міцні та щасливі стосунки будуються не на гучних жестах, а на щоденних дрібницях, які з часом стають звичкою. Психологи стверджують: саме ці прості дії найчастіше об’єднують пари на роки, передають Патріоти України. 1. Вони закінчують день разом Щасли...

Не дайте себе обдурити! Як обрати якісне вершкове масло

субота, 27 грудень 2025, 8:44

Вершкове масло - базовий продукт на кухні, але саме з ним найчастіше трапляються розчарування. На полиці воно виглядає однаково, а вдома раптом виявляється без смаку чи з дивною консистенцією. Щоб не переплачувати за підробку, варто знати кілька прости...