Смакота без особливих зусиль: Рецепт риби у горщиках у томатному соусі

Запікати рибу у горщиках – доволі нестандартний підхід, адже ми звикли готувати у цьому посуді картоплю та м'ясо. Втім, на кухні завжди варто відкривати щось нове та розширювати свої смакові горизонти, радять Патріоти України.

Для приготування у горщиках підійде будь-яка риба, яка не має великих кісточок, ідеально підійде філе. Перед запіканням рибу потрібно трішки підсмажити на сковорідці, але будьте обережними, щоб не перетримати її на вогні.

Рецепт риби у горщиках в томатному соусі

Час: 45 хвилин

Порцій: 4

Інгредієнти

  • 1 кілограм риби;
  • 4 ложки борошна;
  • 2 моркви;
  • 2 – 3 цибулини;
  • спеції до смаку;
  • 500 мілілітрів томаточного соку або тертих помідорів.

Приготування

  1. Нарізаємо почищану та помиту рибу шматочками, які пройдуть у горщики.
  2. Паніруємо рибу у борошні, але небагато, найкраще просто трішки "припудрити". Обсмажуємо на розігрітій пательні по хвилині з кожної сторони. Накривати сковорідку кришкою не потрібно.
  3. нарізамє моркву крупною соломкою, а цибулю нарізаємо півкільцями. Викладаємо на сковорідку та обсмажуємо.
  4. Рибу та овочі накладаємо у горщики: кладемо рибу, по середині накладаємо рибу, а овочами заповнюємо порожнечі.
  5. Потерті помідори або сік солимо за смаком, додаємо спеції та заливаємо рибу.
  6. Готуємо 30 хвилин при температурі 180 градусів. Наприкінці приготування можна дати під кришку горщика лавровий листок. Смачного!

Після кави вас хилить на сон? Ось чому улюблений напій може викликати втому

субота, 2 серпень 2025, 17:42

Кава - це традиційний ранковий ритуал мільйонів людей. Ми віримо, що вона заряджає енергією, стимулює мозок і допомагає прокинутися. Але чому тоді після чашки ароматного напою багато хто відчуває… ще більшу втому та сонливість, передають Патріоти Украї...

Смакота! Свиняча грудинка у соєвому соусі для святкового столу або просто на бутерброди

п’ятниця, 1 серпень 2025, 22:07

Мабуть, це один із найпростіших способів приготування свинячої грудинки для м’ясної нарізки. Попередньо маринувати свинину не треба. Потрібні свиняча грудинка, соєвий соус і за бажанням її можна доповнити часником і солодкою паприкою. Соєвий соус дає п...