Смакота без особливих зусиль: Рецепт риби у горщиках у томатному соусі

Запікати рибу у горщиках – доволі нестандартний підхід, адже ми звикли готувати у цьому посуді картоплю та м'ясо. Втім, на кухні завжди варто відкривати щось нове та розширювати свої смакові горизонти, радять Патріоти України.

Для приготування у горщиках підійде будь-яка риба, яка не має великих кісточок, ідеально підійде філе. Перед запіканням рибу потрібно трішки підсмажити на сковорідці, але будьте обережними, щоб не перетримати її на вогні.

Рецепт риби у горщиках в томатному соусі

Час: 45 хвилин

Порцій: 4

Інгредієнти

  • 1 кілограм риби;
  • 4 ложки борошна;
  • 2 моркви;
  • 2 – 3 цибулини;
  • спеції до смаку;
  • 500 мілілітрів томаточного соку або тертих помідорів.

Приготування

  1. Нарізаємо почищану та помиту рибу шматочками, які пройдуть у горщики.
  2. Паніруємо рибу у борошні, але небагато, найкраще просто трішки "припудрити". Обсмажуємо на розігрітій пательні по хвилині з кожної сторони. Накривати сковорідку кришкою не потрібно.
  3. нарізамє моркву крупною соломкою, а цибулю нарізаємо півкільцями. Викладаємо на сковорідку та обсмажуємо.
  4. Рибу та овочі накладаємо у горщики: кладемо рибу, по середині накладаємо рибу, а овочами заповнюємо порожнечі.
  5. Потерті помідори або сік солимо за смаком, додаємо спеції та заливаємо рибу.
  6. Готуємо 30 хвилин при температурі 180 градусів. Наприкінці приготування можна дати під кришку горщика лавровий листок. Смачного!

Несподіваний ефект! Вчені заявили, що кава підвищує гостроту зору

середа, 17 грудень 2025, 13:10

Чашка ароматної кави вранці для багатьох людей є одним з перевірених способів розпочати день. Вчені виявили, що кофеїн покращує пильність та реакцію, передають Патріоти України. Крім того, у дослідженнях канадських вчених йдеться про те, що кофеїн спри...

Це така смакота! Гороховий суп, від якого неможливо відірватися

середа, 17 грудень 2025, 9:15

Не знаєте, що приготувати на обід? Гороховий суп - безпрограшний варіант, особливо якщо додати до нього копчені ребра. Саме вони надають страві глибокого, насиченого смаку та виразного аромату, передають Патріоти України з посиланням на. Рецептом поділ...