Смакота без особливих зусиль: Рецепт риби у горщиках у томатному соусі

Запікати рибу у горщиках – доволі нестандартний підхід, адже ми звикли готувати у цьому посуді картоплю та м'ясо. Втім, на кухні завжди варто відкривати щось нове та розширювати свої смакові горизонти, радять Патріоти України.

Для приготування у горщиках підійде будь-яка риба, яка не має великих кісточок, ідеально підійде філе. Перед запіканням рибу потрібно трішки підсмажити на сковорідці, але будьте обережними, щоб не перетримати її на вогні.

Рецепт риби у горщиках в томатному соусі

Час: 45 хвилин

Порцій: 4

Інгредієнти

  • 1 кілограм риби;
  • 4 ложки борошна;
  • 2 моркви;
  • 2 – 3 цибулини;
  • спеції до смаку;
  • 500 мілілітрів томаточного соку або тертих помідорів.

Приготування

  1. Нарізаємо почищану та помиту рибу шматочками, які пройдуть у горщики.
  2. Паніруємо рибу у борошні, але небагато, найкраще просто трішки "припудрити". Обсмажуємо на розігрітій пательні по хвилині з кожної сторони. Накривати сковорідку кришкою не потрібно.
  3. нарізамє моркву крупною соломкою, а цибулю нарізаємо півкільцями. Викладаємо на сковорідку та обсмажуємо.
  4. Рибу та овочі накладаємо у горщики: кладемо рибу, по середині накладаємо рибу, а овочами заповнюємо порожнечі.
  5. Потерті помідори або сік солимо за смаком, додаємо спеції та заливаємо рибу.
  6. Готуємо 30 хвилин при температурі 180 градусів. Наприкінці приготування можна дати під кришку горщика лавровий листок. Смачного!

Тяга до солодкого після вечері? Це може бути першим знаком серйозного дефіциту в організмі

середа, 3 грудень 2025, 10:11

Тяга до солодощів після вечері - важливий сигнал, який не варто недооцінювати, передають Патріоти України. . Фахівці наголошують: у багатьох людей бажання з’їсти щось солодке після прийому їжі — не лише звичка чи емоційна потреба, а й можливий пока...

Лікарі шоковані - усього кілька сушених фруктів на день - імунітет посилиться вдвічі!

середа, 3 грудень 2025, 9:15

Регулярне вживання невеликої порції сухофруктів може стати одним із найефективніших і найпростіших способів підтримати імунітет у людей похилого віку. Усього 20–30 грамів - і організм отримує клітковину, калій, магній, залізо та потужні антиоксиданти, ...