Смакота! Яблучний пиріг із ніжним тістом, що тане в роті

Яблучний пиріг за цим рецептом стане для багатьох фаворитом. Готується дуже просто, виходить із першого разу. Інгредієнти доступні, тому така випічка підійде і для буденного столу, передають Патріоти України.

Подробиці

Для начинки беремо:
5 яблук (середніх)
80 г цукру
20 г вершкового масла
кориця за бажанням

Для тіста беремо:
1 яйце
100 г цукру
100 г масла
280 г борошна
1 ч. л. розпушувача

Яблука, бажано з кислинкою, очищуємо і нарізаємо кубиками. На сковорідці розтоплюємо цукор, додаємо вершкове масло і перемішуємо. Після цього додаємо нарізані яблука, за бажанням корицю і тушкуємо протягом 5-7 хвилин.

Яйце змішуємо з цукром, додаємо розм’якшене вершкове масло, добре перемішуємо і просіюємо борошно і розпушувач. Замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім руками перетираємо в крихту, мов на класичний тертий пиріг.

Дві третіх частини тіста викладаємо у деко застелене пергаментом. І добре утрамбовуємо, формуючи бортики. Викладаємо начинку і посипаємо залишками тіста.
Випікаємо приблизно 30 хвилин за температури 180 градусів, добре охолоджуємо і насолоджуємося.

Бюджетно і дуже смачно! Паштет із курячих сердечок

субота, 6 грудень 2025, 9:57

Святковий стіл не обов’язково має бути дорогим. Підготуйтеся до Нового року вже зараз, підібравши бюджетні рецепти. Страви з недорогих інгредієнтів можуть бути не менш смачними, ніж ті, що прийнято вважати дорогими делікатесами, передають Патріоти Укра...

Є секрет! Як зварити ідеальний рис, який не злипається

субота, 6 грудень 2025, 8:50

Коли справа доходить до приготування рису, співвідношення між кількістю крупи та води має абсолютно вирішальне значення, як і температура, яка готує рис на різних етапах процесу, та тривалість його приготування, передають Патріоти України. Недоварюванн...