Смакота! Яблучний пиріг із ніжним тістом, що тане в роті

Яблучний пиріг за цим рецептом стане для багатьох фаворитом. Готується дуже просто, виходить із першого разу. Інгредієнти доступні, тому така випічка підійде і для буденного столу, передають Патріоти України.

Подробиці

Для начинки беремо:
5 яблук (середніх)
80 г цукру
20 г вершкового масла
кориця за бажанням

Для тіста беремо:
1 яйце
100 г цукру
100 г масла
280 г борошна
1 ч. л. розпушувача

Яблука, бажано з кислинкою, очищуємо і нарізаємо кубиками. На сковорідці розтоплюємо цукор, додаємо вершкове масло і перемішуємо. Після цього додаємо нарізані яблука, за бажанням корицю і тушкуємо протягом 5-7 хвилин.

Яйце змішуємо з цукром, додаємо розм’якшене вершкове масло, добре перемішуємо і просіюємо борошно і розпушувач. Замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім руками перетираємо в крихту, мов на класичний тертий пиріг.

Дві третіх частини тіста викладаємо у деко застелене пергаментом. І добре утрамбовуємо, формуючи бортики. Викладаємо начинку і посипаємо залишками тіста.
Випікаємо приблизно 30 хвилин за температури 180 градусів, добре охолоджуємо і насолоджуємося.

Що станеться з вашим організмом, якщо їсти картоплю щодня? Ефект може здивувати

понеділок, 4 серпень 2025, 11:13

Картопля - улюблена страва на українських і польських кухнях. Її їдять варену, запечену, пюре, фрі… Але що буде, якщо ви включите її у свій раціон кожного дня? Дієтологи розповідають, чи варто боятися щоденного картопляного меню і як зробити його корис...

У кетчупі більше користі, ніж у свіжих помідорах? Чому це не жарт

понеділок, 4 серпень 2025, 10:15

Сезон свіжих помідорів у розпалі. Саме зараз вони найсмачніші, ароматні та корисні. Але оброблені томатні продукти можуть мати навіть більше користі, ніж свіжі овочі. Особливо завдяки одному потужному інгредієнту - лікопіну, передають Патріоти України....