Смакота! Яблучний пиріг із збитими білками

Існує безліч рецептів яблучного пирога, але цей, безсумнівно, вам повинен сподобатися. Пиріг вологий, сочний і оригінальний, що робить його особливим на смак, передають Патріоти України.

Інгрідієнти:

Для тіста

  • 200 г вершкового масла
  • 3 жовтки
  • 150 г цукру
  • 3 ст. л. сметани
  • 1/3 ч. л. солі
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 400 г борошна

Для начинки

  • 800 г яблук
  • 3/4 ст. цукру

Верх

  • 3 білка
  • 3-4 ст. л. цукру

Як приготувати:

  1. Борошно просіяти, додати сіль і розпушувач.
  2. Борошно і вершкове масло розтерти до крихкого стану, додати цукор, перемішати.
  3. додати в цю масуу сметану і жовтки, швидко все змішати і сформувати з тіста шар. Залишити на 1 годину в холодильнику.
  4. Духовку розігрити до температури 180-200 градусів, форму для випічки змазати маслом і застелити пекрським папером.
  5. Зробити начинку. Яблука натерти на великій тертці, додати цукор і все перемішати.
  6. Охолоджене тісто викласти в роз’ємну форму і сформувати в ній бортики із тіста.
  7. Зверху викласти яблучну начинку.
  8. Випікати приблизно 15-20 хв.
  9. Поки печеться пиріг, білки збити з цукром у міцну піну.
  10. Дістати пиріг та покрити його білковою масою, поверх білків виделкою нанести узор.
  11. Випікати пиріг ще 20 хвилин при 180-200 градусів. Слідкуйте щоб не пригоріли білки.

Яблучний пиріг готовий! Смакуйте із задоволенням!

Чому шашлик виходить сухим: ТОП-5 основних помилок, які псують м’ясо

понеділок, 21 липень 2025, 16:50

Шашлик - це улюблена страва мільйонів, але не завжди результат радує. Іноді м’ясо виходить не соковитим, а жорстким або сухим. У чому ж причина, передають Патріоти України. Експерти розповіли, які помилки найчастіше допускають під час приготування шашл...

Краще не купуйте! Чому половинка кавуна може бути небезпечною - важливе попередження експертів

понеділок, 21 липень 2025, 11:30

Кавун - символ літа, що освіжає, втамовує спрагу й навіть покращує настрій. Проте обрати безпечний плід - справжнє мистецтво. І головне правило, про яке часто забувають: ніколи не купуйте кавун, розрізаний навпіл, передають Патріоти України. Нутриціол...