
Пишні високі деруни з хрусткою скоринкою готуються зі «старої» картоплі. Молода картопля не дасть тої пишноти, оскільки в ній дуже мало крохмалю. Якщо ж у будинку є лише молода картопля, тоді в картопляне тісто потрібно додати більше цибулі. Деруни вийдуть пишними та ніжними, передають Патріоти України.
Деруни з хрусткою скоринкою виходять, якщо терти картоплю на великій тертці.
Але тоді вони не будуть пишними. Тому ми натираємо картоплю на дрібній тертці або подрібнюємо у кухонному комбайні. Також подрібнюємо цибулю і додаємо її в тісто. Яйце обов’язково збиваємо і додаємо до картоплі.
Додаємо ложку борошна та перемішуємо отриману масу. Солимо і перчимо тісто. Перемішуємо. Віджимаємо тісто руками, щоб деруни потім не пригоряли.
Викладаємо тісто на розігріту сковорідку, формуємо деруни лопаткою та обсмажуємо на середньому вогні з кожного боку до золотистої скоринки.
Щоб скоринка вийшла хрусткою, притискаємо оладки лопаткою до сковорідки, щоб вони трохи пригоріли.
Готові картопляні деруни викладаємо на паперовий рушник, щоб увібрала зайву олію. Подаємо до столу зі сметаною.
Фініки - солодкі, поживні й дуже універсальні фрукти, які з давніх часів символізували силу та витривалість. Сьогодні вони стали корисною альтернативою печиву та батончикам, адже поєднують натуральну солодкість із важливими вітамінами й мінералами. Та ...
Яєчня - неймовірно корисна страва. Яйця містять безліч поживних речовин, а правильний спосіб приготування може перетворити їх на кулінарний шедевр. Ми розповімо секрет, який робить яєчню ідеальною та пухнастою, як хмара, передають Патріоти України. Щоб...