Запечена качка – не така вже й рідкісна страва на святковому столі. Але цей рецепт особливий, тому сподіваємося, що він стане гідним доповненням до вашого меню. Спробуйте, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Качка – 1 шт.
Яблука – 2-3 шт.
Курага – 50 г
Чорнослив – 50 г
Апельсини – 2 шт.
Горіхи (будь-які) – 30-40 г
Часник, паприка, сіль, перець – на свій смак
Качку промийте й обсушіть. Натріть її паприкою, сіллю, перцем, подрібненим часником. Начиніть яблуками, курагою, чорносливом, часточками апельсина, горіхами.
Скріпіть тушку шпажками, змастіть олією і покладіть спинкою вниз на деко, застелене фольгою. По боках покладіть половинки яблук.
Накрийте фольгою і відправте в духовку на 2 години. Запікайте при температурі 160-180 градусів, не забуваючи через кожних пів години поливати качку соком, що витопився з птиці.
За 20 хв до готовності зніміть верхню фольгу і збризніть качку соком апельсина. Поставте знову в духовку, щоб вона зарум’янилася. Перед подачею прикрасьте часточками апельсина і запеченими половинками яблук.
Мед - не лише смачний, а й корисний продукт, що містить ферменти, вітаміни, мікроелементи та біологічно активні сполуки. Фахівці стверджують, що, вибираючи мед, потрібно купувати той, який стікає з ложки і складається книжкою, а не просто ллється цівко...
Дієтологи назвали продукти, які допомагають контролювати голод і не переїдати. Додавши їх до раціону, можна легше підтримувати вагу й уникати постійного бажання щось перекусити, передають Патріоти України. Найефективніше зменшують апетит білкові продук...