Смакота! Як правильно смажити сало, щоб воно зберегло соковитість

Смажене сало може стати чудовою добавкою до багатьох популярних страв, передають Патріоти України.

Особливо вдало поєднується сало з картоплею.

Компоненти відмінно доповнюють один одного, тому страва стала неймовірно популярною.

Подробиці

Але варто знати як, та вміти посмажити сало правильно. В результаті термічної обробки продукт втрачає свою соковитість і м’якість, перетворюючись на шкварки.

Такий варіант підходить не всім.

Як правильно смажити сало, щоб воно залишалося м’яким та соковитим?

Якщо ви плануєте, наприклад, подати смажену картоплю із салом, то не варто готувати компоненти одночасно. Дехто спочатку розтоплює сало, щоб використовувати його жир для приготування картоплі, а потім додають сам овоч.

Така тривала обробка неминуче призводить до сухості.

Тому спершу варто посмажити сало. Час смаження залежить від товщини шматочків. Однак варто готувати сало лише кілька хвилин із кожної зі сторін. Після цього прибираємо продукт з плити.

Наприкінці приготування основної страви сало знову додаємо і перемішуємо. У такому разі воно не втратить соковитість.

Це вражає! Періодичне голодування змінює мозок і мікробіом кишківника, – дослідження

четвер, 11 грудень 2025, 16:30

Нове дослідження китайських вчених показало, що дієта з періодичним обмеженням калорій може викликати значні зміни як у діяльності мозку, так і в складі кишкового мікробіому, передають Патріоти України. Це відкриття може стати ключем до ефективнішої бо...

Вчені підтверджують: Їжа, приготовлена близькими, смачніша - і ось чому

четвер, 11 грудень 2025, 12:45

Ви коли-небудь помічали, що мамине печиво чи булочки вашої бабусі завжди смачніші, ніж у будь-якій пекарні? Нові дослідження доводять: справа не лише в інгредієнтах, а в чомусь значно глибшому, передають Патріоти України. . Секрет – любов. . Дослідже...