Смакота! Як правильно варити квасолю, щоб вона не потемніла

Варіння квасолі – досить довга та стомлива справа. Спочатку потрібно здійснити попереднє замочування бобових. Потім потрібно зварити квасолю у каструлі, передають Патріоти України.

Подробиці

Варити квасолю потрібно щонайменше півгодини. А іноді й більше години. Однак результат того вартий: ви отримаєте смачну, корисну та поживну страву. Але тільки в тому випадку, якщо під час приготування не було допущено грубих помилок. Поширеною є помилка, через яку варена квасоля втрачає апетитний зовнішній вигляд.

Що не так

Деякі господині закривають або приривають каструлю кришкою під час варіння квасолі. Здавалося б, ця дія сприятиме прискоренню приготування страви та швидкому розм’якшенню бобових. Але насправді використання кришки – груба помилка. Якщо ви взялися за приготування квасолі, залиште посуд відкритим.

В іншому випадку бобові потемніють. Зовнішній вигляд готової страви не можна буде назвати апетитною. Звичайно, що у цьому випадку квасоля навряд чи втратить свої корисні властивості. Ось тільки буро-коричневий відтінок, що з’явився, навряд чи сприятиме отриманню задоволення від трапези.

Чому всі почали пити імбирний чай: ТОП-5 науково обґрунтованих причин

вівторок, 26 серпень 2025, 10:15

Імбирний чай - не лише ароматний напій з пряним, гострим смаком, а й справжня скарбниця користі для здоров’я. Його традиційно використовували в аюрведі та китайській медицині, а сучасні дослідження підтверджують його позитивний вплив на організм, перед...

Є норма: Скільки яєць насправді безпечно з’їдати щодня

вівторок, 26 серпень 2025, 9:48

Яйця давно вважаються одним із найпопулярніших продуктів у світі завдяки своїй поживності та універсальності в приготуванні. Вони містять цінні вітаміни, мінерали й антиоксиданти, які позитивно впливають на здоров’я, передають Патріоти України. Водноча...