Смакота! Як приготувати апетитні кекси із сиру

Кекси можуть стати ідеальним доповненням до ароматної чашки чаю, особливо в тому випадку, якщо вони власного приготування. Пропонуємо вам приготувати смачний і корисний десерт із сиру, який нікого не залишить байдужим, передають Патріоти України.

Подробиці

Які продукти нам необхідно підготувати:

  • кисломолочний сир із низьким відсотком жирності (150 грам);
  • 2 курячих яйця;
  • 4 столові ложки борошна;
  • 2,5 столових ложки молока;
  • жменя родзинок із волоськими горішками;
  • столова ложка арахісу;
  • по дрібці ваніліну та розпушувача.

Як готувати:

Насамперед відправляємо родзинки в посудину з чистою водою, щоб вони розм’якшились. Достатньо 5-7 хвилин, після яких родзинки дістаємо і сушимо. Потім оцініть кисломолочний сир: якщо він має однорідну текстуру, то просто розімніть його ложкою, якщо він зернистий, то використовуйте сито для створення однорідної маси.

Горіхи подрібнюємо на свій розсуд: комусь до вподоби великі шматочки, а комусь до смаку зовсім невеликі.

Потім обираємо зручну миску, у якій спочатку збиваємо курячі яйця, а потім додаємо сир і розмішуємо. Вливаємо вказану кількість молока і знову доводимо до однорідного стану.

У другій ємності просіюємо борошно з розпушувачем і ваніліном, а потім поступово вводимо в тісто. Засипаємо родзинки з горіхами й активно перемішуємо, щоб інгредієнти розподілилися рівномірно.

На деко викладаємо форми, заповнені на третину.

Випікаємо 25 хвилин за температури 180 градусів.

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Чому на завареному чаї утворюється "плівка" та як її позбутися

неділя, 19 жовтень 2025, 7:47

Так званий наліт, який виглядає як маслянистий або восковий шар, що утворюється на поверхні чаю, може виглядати непривабливо, але є вагоме пояснення, чому це відбувається, передають Патріоти України. Як виявилося, це не має нічого спільного з вашим мет...

Мигдаль продовжує життя! ТОП-7 причин додати його до свого раціону

субота, 18 жовтень 2025, 18:15

Мигдаль, хоча і часто називають горіхом, насправді є насінням багаторічного дерева, родом із Центральної та Малої Азії. Сьогодні ці насіння вирощують по всьому світу, а США є найбільшим виробником. В Європі мигдаль росте в Іспанії, Італії, Хорватії та ...