Смакота! Як приготувати домашній плавлений сир

Приготуйте домашній плавлений сир, натуральний та смачний, без шкідливих добавок. Такий сир можна варіювати з різними прянощами або ж шинкою чи грибами, передають Патріоти України.

Подробиці

Для приготування такого плавленого сиру візьміть:

  • Кисломолочний сир — 500 г.
  • Вершкове масло — 100 г.
  • Яйце — 1 шт.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Сода харчова — 0,5 ч. л.
  • Кріп сушений — 1 ч. л.

Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовці. Коли воно трохи охолоне, додайте яйце і добре перемішайте.

Додайте м’який сир і добре перемішайте. Для того, щоб зробити сирну масу більш однорідною, можна збити все блендером.

У великій каструлі закип’ятіть воду, зверху поставте каструлю з сирною масою і, безперервно помішуючи, плавте сир, поки він не стане однорідним і злегка тягучим.

Тепер зніміть каструлю з сиром із водяної бані та додайте сіль, соду та сушений кріп. Перемішайте, ваш плавлений сир готовий!

Ви точно це їли! Яка їжа руйнує судини

субота, 22 листопад 2025, 17:45

Стан нашого здоров’я дуже залежить від того, що ми їмо щодня. Шкідлива їжа може негативно впливати не лише на фігуру, а й викликати серйозні порушення в організмі. Всі знають, що здоров’я серця пов’язане зі станом наших судин. Вживаючи шкідливу їжу, ми...

Щоденна чашка кави може продовжити ваше життя - дізнайтеся як

субота, 22 листопад 2025, 17:15

Чи є для вас чашка кави щоранку щоденним ритуалом? Виявляється, це може бути не лише способом прокинутися, а й інвестицією у здорове старіння. Нещодавні дослідження показують, що помірне споживання кави може позитивно впливати на довголіття, що змінює ...