Смакота! Як приготувати домашній плавлений сир

Приготуйте домашній плавлений сир, натуральний та смачний, без шкідливих добавок. Такий сир можна варіювати з різними прянощами або ж шинкою чи грибами, передають Патріоти України.

Подробиці

Для приготування такого плавленого сиру візьміть:

  • Кисломолочний сир — 500 г.
  • Вершкове масло — 100 г.
  • Яйце — 1 шт.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Сода харчова — 0,5 ч. л.
  • Кріп сушений — 1 ч. л.

Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовці. Коли воно трохи охолоне, додайте яйце і добре перемішайте.

Додайте м’який сир і добре перемішайте. Для того, щоб зробити сирну масу більш однорідною, можна збити все блендером.

У великій каструлі закип’ятіть воду, зверху поставте каструлю з сирною масою і, безперервно помішуючи, плавте сир, поки він не стане однорідним і злегка тягучим.

Тепер зніміть каструлю з сиром із водяної бані та додайте сіль, соду та сушений кріп. Перемішайте, ваш плавлений сир готовий!

Є секрет! Чим полити рибу за 20 хвилин до завершення приготування

четвер, 19 червень 2025, 12:05

Морська риба має досить різкий запах, який може зберігатися навіть після смаження продукту. У страв з риби такого типу є ще один серйозний недолік – відсутність соковитості і апетитного зовнішнього вигляду після термічної обробки, передають Патріоти Ук...

Не відірватися! Плодово-ягідне морозиво - смак, як у дитинстві

четвер, 19 червень 2025, 11:14

Хочеться освіжитися влітку або порадувати діток смачненьким – приготуйте морозиво. Літом дуже багато різноманітних фруктів, із яких можна зробити смачнюче морозиво. Навіть якщо ви хочете зробити морозиво взимку, а в морозильній камері засумували заморо...