Смакота! Як приготувати домашній плавлений сир

Приготуйте домашній плавлений сир, натуральний та смачний, без шкідливих добавок. Такий сир можна варіювати з різними прянощами або ж шинкою чи грибами, передають Патріоти України.

Подробиці

Для приготування такого плавленого сиру візьміть:

  • Кисломолочний сир — 500 г.
  • Вершкове масло — 100 г.
  • Яйце — 1 шт.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Сода харчова — 0,5 ч. л.
  • Кріп сушений — 1 ч. л.

Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовці. Коли воно трохи охолоне, додайте яйце і добре перемішайте.

Додайте м’який сир і добре перемішайте. Для того, щоб зробити сирну масу більш однорідною, можна збити все блендером.

У великій каструлі закип’ятіть воду, зверху поставте каструлю з сирною масою і, безперервно помішуючи, плавте сир, поки він не стане однорідним і злегка тягучим.

Тепер зніміть каструлю з сиром із водяної бані та додайте сіль, соду та сушений кріп. Перемішайте, ваш плавлений сир готовий!

Не робіть помилок! Чому хліб швидко псується - де не варто зберігати продукт

четвер, 30 жовтень 2025, 6:43

Хліб - один із найпопулярніших продуктів, який є практично в кожному домі. Проте часто він черствіє вже через день або покривається цвіллю. Це трапляється не лише через якість самого виробу, а й через неправильне зберігання. Є кілька простих правил, як...

Варто знати! Як зрозуміти ще в магазині, що сир неякісний і його не можна купувати

четвер, 30 жовтень 2025, 5:40

На прилавках магазинів сьогодні можна знайти десятки видів сиру - від дорогих імпортних до бюджетних українських. Але за привабливим пакуванням іноді ховається зовсім не той продукт, якого очікує покупець. Деякі види сиру насправді містять мало молочно...