Смакота! Як приготувати густий джем з яблук для рогаликів, пончиків та пиріжків

Для випічки потрібна начинка густа та ароматна. Щоб вона такою получилася, треба правильно зварити джем. Яблучний є одним з найулюбленіших. Про нього і поговоримо детальніше, передають Патріоти України.

Інгредієнти

Для приготування потрібні такі продукти:

  • яблука — 1 кг;
  • цукор — 700 г.

Як приготувати

Яблука треба почистити від шкірки та серцевини. Наріжте невеликими шматочками. Складіть в каструлю та засипте цукром. Залиште стояти на ніч, щоб фрукти пустили сік. Перемішайте та поставте варитися на 10 хвилин.

Ввечері ще раз поставте проваритися на 10 хвилин. Помішуйте, щоб не пригоріли. Залиште потім відстоюватися до ранку. І потрібно ще раз проварити 15 хвилин. Після цього залиште стояти на 5 годин. Так проварити потрібно ще раз. Суть, щоб випарувалася волога.

Банки для повидла повинні бути простерилізовані. Закатайте та поставте догори дном. Коли охолонуть, можна ставити на зберігання. Джем буде ідеальний для рогаликів та пончиків.

Джерело: ПростоВей

Кому не можна чорний чай - попередження лікарів

понеділок, 3 листопад 2025, 18:07

Чорний чай - один із найпопулярніших напоїв у світі, але навіть він може бути небезпечним для деяких людей. Лікарі наголошують, що існують категорії, яким краще обмежити або зовсім відмовитися від цього напою, передають Патріоти України. 1. Людям з під...

Яблучні кісточки - корисний мікроелемент чи прихована отрута?

понеділок, 3 листопад 2025, 10:15

Багато хто з дитинства чув: не можна ковтати яблучні кісточки. Одні вважають це міфом, інші - серйозним попередженням. Тож лікарі пояснили, чи дійсно насіння яблук небезпечне для здоров’я, передають Патріоти України. 1. У кісточках міститься амігдалін ...