Смакота! Як приготувати ідеальний абрикосовий пиріг

Набридло просто так їсти абрикоси, а варення чекає зимовий час? Готуйте ароматну абрикосову випічку, поки сезон фруктів триває. Сьогодні пропонуємо абрикосовий пиріг, що виходить із першого разу і відмінно підійде і як смаколик на кожен день, і як святковий десерт, передають Патріоти України.

Подробиці

Для приготування треба:

  • 150 г масла
  • 150 г просіяного борошна
  • 10 г розпушувача
  • 150 г цукру
  • 2 яйця
  • дрібка солі
  • 250 г абрикоси

Як готувати:

Завчасно потрібно дістати масло, щоб воно розм’якло. У посудині, в якій будете готувати тісто, треба збити масло, два яйця із дрібкою солі, додавши наприкінці 100 г цукра. Маса має вийти пишна й повітряна, тому час збивання 5-7 хвилин.

Додайте просіяне борошно із розпушувачем, щоб пиріг був, немов пух. Розмішайте вже не міксером, а ложкою, щоб не було грудочок і водночас тісто не осіло. Хто полінується просіяти борошно, отримає не пухкий пиріг, а давкий абрикосовий коржик, тому не “сачкуйте”.

Форму для випікання пензликом змастіть олією. Відправте у неї тісто, акуратно розрівняйте лопаткою. Зверху викладіть половинки попередньо вимитих абрикосів (без кісточок). Притрусіть 50 грамами цукру.

Випікайте у духовці при температурі 180-190 градусів 30 хвилин. Готовність перевірте дерев’яною шпашкою чи сірником: абрикоса має бути м’яка, а тісто – сухим. Пиріг із форми витягуйте після охолодження. Смакуйте й чаюйте з абрикосовим пирогом!

Це варто знати! Як зелений чай впливає на мозок

четвер, 30 жовтень 2025, 18:43

Нове дослідження, про яке розповіло видання Real Simple, виявило, що люди, які дотримуються зеленої середземноморської дієти, варіації відомої Mediterranean Diet, збагаченої зеленим чаєм і водоростевою рослиною, мали повільніші процеси старіння мозку, ...

Є секрети! Книга рецептів Як приготувати розсипчастий рис - хитрощі від шеф-кухаря

четвер, 30 жовтень 2025, 11:45

Мабуть, найбільш популярною стравою з рисом можна назвати плов, який може буди не лише класичним, а ще й лінивим. А ще його використовують у овочевих закрутках на зиму, передають Патріоти України. Звісно, для різних страв підходить рис різних сортів — ...