Смакота! Як приготувати картоплю з курячим філе без зайвих турбот

Ця страва підійде для вечері, оскільки вона ситна та легко готується. Вистачить на всю родину. Якщо картопля та курка є вашими фаворитами, вам точно сподобається рецепт запіканки, передають Патріоти України.

Інгредієнти

Для приготування потрібні наступні інгредієнти:

  • цибуля — 1 шт.;
  • картоплини — 3 шт.;
  • куряче філе — 2 шт.;
  • рослинна олія — 2 ст.л.;
  • помідор — 1 шт.;
  • сір — 100 г.;
  • сіль;
  • чорний та червоний перці;
  • орегано.

Запіканка має соус. Для його приготування потрібно буде взяти: вершки — 200 мл., яйця — 2 шт., карі — 1 ч.л., м’яту — 1 ч.л., сіль.

Як приготувати

Картоплю почистіть та наріжте кружальцями, цибулю — півкільцями. У форму, в якій будете готувати запіканку, налийте на дно рослинну олію, щоб змастити його. Викладіть цибулю та картоплю. Збризніть олією. Посоліть та посипте сумішшю перців, орегано.

Куряче філе наріжте на шматки. Посоліть та приправте орегано, перцями. Викладіть на картоплю.

Приготуйте соус. Курячі яйця, вершки, м’яту, карі, сіль потрібно ретельно перемішати та вилити за запіканку. Накрийте форму фольгою та поставте випікатись в духовку. Температура 200 °C, час приготування — 40 хвилин. Потім потрібно дістати, викласти помідори, посипати тертим сиром та повернути у духовку ще на 10 хвилин. Сир розплавиться та утвориться скоринка. Смачного!

А ви це знали? Навіщо до чаю додають сіль

п’ятниця, 9 травень 2025, 9:15

Чай – один із самих поширених та популярних напоїв у світі. Цей напій є культовим у багатьох країнах, та й у нас без чаювання не проходить прийом гостей, передають Патріоти України. Традиційно чай пють з цукром, а в деяких регіонах світк в чай додають ...

ТОП-4 помилки, через які бісквіт осідає і втрачає пишність

п’ятниця, 9 травень 2025, 7:14

Бісквіт вважається правильно приготованим тільки в тому випадку, якщо кондитерський виріб вийшов високим та повітряним, передають Патріоти України. На жаль, далеко не всі господині можуть похвалитися вмінням приготувати саме таку страву. Деколи випічка...