Смакота! Як приготувати найніжніший паштет з курячої печінки

Зі звичайних інгредієнтів і завдяки простим діям виходить справжній делікатес, передають Патріоти України.

Економні господині підрахували, що приготувати паштет з курячої печінки значно дешевше ніж придбати магазинний. А на смак – значно смачніший. Головне в наш час викроїти час на його приготування.

Подробиці

Продукти:

  • куряча печінка (очищена від жилок) – 0,5 кг;
  • цибуля – 1 велика цибулина;
  • морква – 1 середній коренеплід;
  • вершки (жирність 10%) – 0,2 л;
  • вершкове масло – 0,2 кг;
  • рослинна олія;
  • сіль, перець, спеції – до смаку.

Покрокове приготування

  1. Спершу дрібно наріжте цибулю. Моркву натріть на тертці. Потім на розігріту сковороду спочатку викладають цибулю, яку обсмажте до прозорості. Слідом викладіть моркву.
  2. До овочів додають нарізану печінку. Інгредієнти солять, перчать і обсмажують 5 хв. Цього часу вистачить, інакше печінка стає твердою.
  3. Компонентам на сковороді дають трохи охолонути, виклавши у зручну ємність.
  4. Потім до інгредієнтів додають вершки та розм’якшене вершкове масло. Важливо, щоб воно було розм’якшене, а не топлене. Останній штрих – збити блендером усі компоненти до однорідної суміші.

На цьому приготування паштету з курячої печінки завершено. Готовий продукт можна зберігати у холодильнику. Ідеально підійде для бутербродів з огірками або помідорами.

Варто знати! Як розпізнати авітаміноз та які продукти можуть відновити ресурси організму

вівторок, 9 грудень 2025, 19:20

Нестача вітамінів взимку істотно змінює людину. Якщо в організмі не вистачає мікроелементів, необхідних для нормального обміну речовин, людина може відчувати потяг до гірких, гострих, солодких або, навпаки, солоних страв. Також подібні зміни смаку можу...

Найпоширеніша помилка під час приготування вареників: Чому вони лопаються

вівторок, 9 грудень 2025, 18:15

Грудень - час, коли кухні перетворюються на справжні майстерні. Стіл завалений мисками з начинкою та рядами вареників, що чекають своєї черги. Здається, все йде за планом: тісто м’яке, начинка ароматна, але вареники лопаються під час варіння. Замість п...