Смакота! Як приготувати найніжніший паштет з курячої печінки

Зі звичайних інгредієнтів і завдяки простим діям виходить справжній делікатес, передають Патріоти України.

Економні господині підрахували, що приготувати паштет з курячої печінки значно дешевше ніж придбати магазинний. А на смак – значно смачніший. Головне в наш час викроїти час на його приготування.

Подробиці

Продукти:

  • куряча печінка (очищена від жилок) – 0,5 кг;
  • цибуля – 1 велика цибулина;
  • морква – 1 середній коренеплід;
  • вершки (жирність 10%) – 0,2 л;
  • вершкове масло – 0,2 кг;
  • рослинна олія;
  • сіль, перець, спеції – до смаку.

Покрокове приготування

  1. Спершу дрібно наріжте цибулю. Моркву натріть на тертці. Потім на розігріту сковороду спочатку викладають цибулю, яку обсмажте до прозорості. Слідом викладіть моркву.
  2. До овочів додають нарізану печінку. Інгредієнти солять, перчать і обсмажують 5 хв. Цього часу вистачить, інакше печінка стає твердою.
  3. Компонентам на сковороді дають трохи охолонути, виклавши у зручну ємність.
  4. Потім до інгредієнтів додають вершки та розм’якшене вершкове масло. Важливо, щоб воно було розм’якшене, а не топлене. Останній штрих – збити блендером усі компоненти до однорідної суміші.

На цьому приготування паштету з курячої печінки завершено. Готовий продукт можна зберігати у холодильнику. Ідеально підійде для бутербродів з огірками або помідорами.

А ви це знали? Що буде, якщо зберігати лимони в морозилці

вівторок, 12 серпень 2025, 12:40

Ось що станеться, якщо зберігати лимони в морозилці, передають Патріоти України.

Антиоксидантна бомба: Чому арахіс може бути вашим найкращим засобом від старіння

вівторок, 12 серпень 2025, 12:12

Забудьте про дорогі креми від зморшок і укол ботокса - справжній секрет молодості може ховатися у простій горстці арахісу, яку варто з’їдати щодня, передають Патріоти України. Група вчених з Університету Барселони виявила, що арахіс уповільнює старіння...