Смакота! Як приготувати підливу для котлет за три хвилини

Добре приготовлені котлети зазвичай описуються гурманами як «м’які, ніжні та соковиті», передають Патріоти України.

Але чи завжди у господарок страва виходить саме такою? Звичайно ж ні!

Втім, навіть сухі котлети можна зробити дуже смачними. Для цього потрібно приготувати підливу.

Подробиці

Такий соус готується за кілька хвилин. Причому його смак не відрізнятиметься від ресторанного.

Рецепт підливи «як у ресторані»

Спочатку на сковорідці потрібно розігріти 45-грамову суміш вершкового масла та рослинної олії.

Потім потрібно додати 1,5 столові ложки просіяного борошна. Масляно-борошняну суміш потрібно ретельно перемішати: ніяких грудок не повинно бути.

Вийде «кашка», в якій має опинитися лаврушка. Додати слід і 30 г томатної пасти.

Наступного етапу вогонь зменшується до мінімального рівня. У сковорідку кладеться сіль, перець, а також невелика кількість мускатного горіха. Також потрібно налити трохи курячого бульйону.

Після двохвилинного кипіння в рідину відправляється 40 г сметани.

Далі потрібно почекати, щоб соус закипів ще раз. Після цього підливу можна вважати готовою. Весь процес займає трохи більше трьох хвилин.

Справжнє чи підробка: Прості способи перевірити вершкове масло

середа, 29 жовтень 2025, 12:45

Справжнє вершкове масло - це не лише смак і аромат, а й користь для організму. На ринку часто трапляються підробки, розведені рослинними жирами. Ось як перевірити продукт, передають Патріоти України. 1. Перевірка упаковки та марки На етикетці має бути...

Все просто! Чим замінити масло у випічці - корисні альтернативи

середа, 29 жовтень 2025, 12:15

Якщо ви хочете зменшити калорії, уникнути тваринних жирів або просто не маєте масла під рукою, існує кілька ефективних замінників для випічки, передають Патріоти України. 1. Рослинні олії. 2. Яблучне пюре. 3. Йогурт або кефір. 4. Бананове пюре. 5. Горі...