Смакота! Як приготувати прозорий і наваристий бульйон - секрети від професійного кухаря

Бульйон – це перша страва, без якої не уявляють свого життя більшість українців. Господині змагаються між собою у тому, чий бульйон вийде смачнішим, наваристішим та прозорішим. Вважається, що саме ці показники напряму свідчать про рівень кулінарних вмінь, передають Патріоти України.

Як приготувати прозорий та наваристий курячий бульйон, в Instagram розповіла фудблогерка Віра Королівська. Вона також розповіла деякі секрети професійного шеф-кухаря, завдяки яким страва вийде ідеальною.

Інгредієнти

  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Корінь селери – ¼ шт.
  • Сіль
  • Чорний перець горошком – жменя
  • Часник – 1 зуб
  • Зелень
  • Чабрець – 1 гілочка
  • Лавровий лист
  • Курка

Спосіб приготування

1. Овочі чистимо та обсмажуємо на відкритому вогні до чорноти.

2. Викладаємо овочі у каструлю з водою та додаємо спеції, часник та зелень.

3. Курку ретельно промиваємо та викладаємо у каструлю.

4. Доводимо до кипіння та знижуємо ступінь нагріву до мінімуму.

5. Накриваємо кришкою та готуємо до готовності курки.

Ви точно це їли! Названо найнебезпечніші види м'яса, від яких потрібно відмовитися

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 17:50

М'ясо - ситний продукт, який люблять усі і який може бути основою для приготування котлет, відбивних, шашлику, ковбаси, салатів. Але, дуже важливо знати, що не все м'ясо є максимально корисним, передають Патріоти України. Який вид м'яса рекомендується ...

Ці продукти краще не їсти на вечерю - вони заважають спати й підвищують тиск

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 12:45

Якість сну напряму залежить від того, що ми їмо ввечері. Особливо це важливо для людей старшого віку, адже нічний відпочинок впливає на роботу серця, пам’ять і загальне самопочуття. Дієтологи попереджають: певні продукти перед сном можуть не лише позба...