Смакота! Як приготувати прозорий і наваристий бульйон - секрети від професійного кухаря

Бульйон – це перша страва, без якої не уявляють свого життя більшість українців. Господині змагаються між собою у тому, чий бульйон вийде смачнішим, наваристішим та прозорішим. Вважається, що саме ці показники напряму свідчать про рівень кулінарних вмінь, передають Патріоти України.

Як приготувати прозорий та наваристий курячий бульйон, в Instagram розповіла фудблогерка Віра Королівська. Вона також розповіла деякі секрети професійного шеф-кухаря, завдяки яким страва вийде ідеальною.

Інгредієнти

  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Корінь селери – ¼ шт.
  • Сіль
  • Чорний перець горошком – жменя
  • Часник – 1 зуб
  • Зелень
  • Чабрець – 1 гілочка
  • Лавровий лист
  • Курка

Спосіб приготування

1. Овочі чистимо та обсмажуємо на відкритому вогні до чорноти.

2. Викладаємо овочі у каструлю з водою та додаємо спеції, часник та зелень.

3. Курку ретельно промиваємо та викладаємо у каструлю.

4. Доводимо до кипіння та знижуємо ступінь нагріву до мінімуму.

5. Накриваємо кришкою та готуємо до готовності курки.

Краще не купуйте! Чому половинка кавуна може бути небезпечною - важливе попередження експертів

понеділок, 21 липень 2025, 11:30

Кавун - символ літа, що освіжає, втамовує спрагу й навіть покращує настрій. Проте обрати безпечний плід - справжнє мистецтво. І головне правило, про яке часто забувають: ніколи не купуйте кавун, розрізаний навпіл, передають Патріоти України. Нутриціол...

Абрикоси чи персики - який фрукт справді корисніший? Відповідь вас здивує!

понеділок, 21 липень 2025, 11:08

Наприкінці літа на ринках і в магазинах можна знайти безліч стиглих, соковитих фруктів прямо з саду. Саме зараз найкращий час їсти їх свіжими, а також готувати смачні заготовки на зиму. Проте іноді буває складно розрізнити подібні фрукти. Чи мають вони...