Смакота! Як приготувати пишні деруни з хрусткою скоринкою

Секрет ідеальної страви у правильному виборі картоплі, передають Патріоти України.

При цьому соду та розпушувач використовувати не треба. Достатньо взяти звичайний набір продуктів для приготування дерунів: картопля, цибуля, борошно, яйця та спеції.

Як готувати пишні деруни?

Не варто використовувати молоду картоплю. Досвідчені господині кажуть, що з неї не виходять пишні деруни, оскільки в овочі ще замало крохмалю.

Однак якщо вибору особливо немає і в будинку тільки молоді плоди, то варто під час приготування додати більше цибулі.

Картоплю треба натерти на середній тертці.

У деяких випадках кулінари використовують комбайн або блендер, щоб подрібнити картоплю та цибулю. Це не впливає на смак.

Подрібнювати овочі краще окремо, щоб позбавити картоплю від зайвої рідини, яка з’явиться в цьому процесі.

Готове тісто потрібно помістити на вже розігріту з рослинною олією сковороду.

Деруни треба обсмажити з двох боків. Однак для хрусткої скоринки їх слід злегка притиснути лопаткою під час приготування.

Хочете їсти мандарини без шкоди? Дотримуйтеся цих правил

четвер, 20 листопад 2025, 19:08

Мандарини - символ зими та свята: солодкі, соковиті і багаті на вітамін С. Вони зміцнюють імунітет, підтримують серце та нервову систему, а також допомагають боротися з осінньою втомою, передають Патріоти України. Але є «але»:. Як вибрати хороші мандар...

Дуже корисні для серця: Названо продукти, у яких калію більше, ніж у бананах

четвер, 20 листопад 2025, 16:56

Для здоров'я організму в осінній та зимовий період особливо ретельно потрібно підходити до харчування та вибору вітамінів, особливо – для імунітету та серця – головного органу в організмі, передають Патріоти України. Варто зазначити, що одним із важлив...