Смакота! Як приготувати шарлотку за 30 хвилин

Найсмачніша шарлотка, як відомо, виходить із яблуками кислих сортів. Хто одного разу куштував такий пиріг, на інший уже не згоден, передають Патріоти України.

До того ж пиріг хороший тим, що на його приготування не потрібно багато часу, особливих навичок та ексклюзивних інгредієнтів.

Для приготування потрібно:

  • 5 яєць;
  • 200 гр цукру;
  • 160 гр борошна;
  • 1 кг яблук (кислих);
  • 2 ст. л крохмалю (картопляного або кукурудзяного);
  • 1 ч. л. ванільного цукру;
  • 2 ч. л. кориці;
  • щіпка солі, вершкове масло.

Як готувати

Збиваємо яйця у глибокій ємності та додаємо ванільний цукор, перемішуючи до однорідного стану.

Слідом до суміші додається борошно і сіль, все добре перемішати.

Миємо і очищаємо від серцевини яблука, ріжемо дольками і викладаємо на паперові рушники, щоб підсохли.

Духовка має прогрітися до 180 градусів.

Далі змішуємо корицю та крохмаль, обвалюємо в ній нарізані скибочки яблук.

Змащуємо форму для запікання олією, злегка присипаємо борошном або манкою, а надлишки струшуємо.

Викладаємо у форму яблука, рівномірно розподіливши по всій поверхні. Потім виливаємо у форму тісто. Випікаємо шарлотку.

Розтопленим вершковим маслом зверху покриваємо шарлотку та ставимо в духовку на 40-45 хвилин.

Перед тим як дістати пиріг із форми, даємо йому охолонути.

Смачного!

Є секрет! Як приготувати грибний суп ресторанної якості

четвер, 8 травень 2025, 18:13

Грибний суп – це, мабуть, чудова нагода приготувати ресторанну страву в домашніх умовах. Навіть за мінімальних зусиль ця розкішна страва завжди виходить смачною, передають Патріоти України. Однак деякі хитрощі допоможуть грибному супу стати по-справжнь...

Є секрет! Чим врятувати надто жирний м’ясний бульйон

четвер, 8 травень 2025, 17:05

Під час приготування м’ясного бульйону, зокрема з домашньої курки або свинини, якщо ви плануєте робити борщ. Багато хто радить використовувати рис, проте не в кожній страві він потрібен, передають Патріоти України. Існують інші хитрощі досвідчених госп...