Смакота! Як приготувати смачні курячі стегна з картоплею та овочами

Курка є справжнім порятунком для господинь, оскільки птицею завжди можна порадувати домашніх смачною та ситною їжею. Пам’ятайте, що курка буде кориснішою, ніж традиційне червоне м’ясо, оскільки воно може спровокувати розвиток онкологічних захворювань. Найкориснішим способом приготування є запікання в духовці, тому ми пропонуємо вам приготувати апетитну та корисну курочку з овочами, передають Патріоти України.

Які продукти нам знадобляться для рецепту:

  • 6 курячих стегон;
  • 3 великі картоплини;
  • 2 середні морквини;
  • 1 велика цибулина;
  • трохи селери та іншої свіжої зелені;
  • оливкова олія;
  • сіль та спеції на ваш розсуд;
  • сушені пряні трави.

Як готувати:

Спочатку нам потрібно підготувати курку. Стегна слід вимити, висушити за допомогою паперового рушника та замаринувати за допомогою пряних трав. Залишіть курку хоча б хвилин на 40, щоб вона просочилася ароматними спеціями.

Тим часом готуємо овочі – промиваємо та чистимо. Картоплю та моркву нарізати слайсами, подрібнити цибулю, селера та зелень.

Овочі з’єднати та заправити оливковою олією, сіллю та вибраними спеціями.

Потім викласти в ємність для запікання. Потім додаємо курку. Розігріти духовку до 200 градусів, обернути нашу страву фольгою та готувати 40-50 хвилин.

Після позбавляємося фольги і запікаємо при тій же температурі приблизно 15 хвилин.

При подачі прикрасити свіжою та ароматною зеленню.

Смакота! Свиняча грудинка у соєвому соусі для святкового столу або просто на бутерброди

понеділок, 7 квітень 2025, 9:15

Мабуть, це один із найпростіших способів приготування свинячої грудинки для м’ясної нарізки. Попередньо маринувати свинину не треба. Потрібні свиняча грудинка, соєвий соус і за бажанням її можна доповнити часником і солодкою паприкою. Соєвий соус дає п...

Господиням на замітку! Що робити із завітреним та жовтим салом

понеділок, 7 квітень 2025, 8:14

Буває, що сало не встигли використати. Воно лежить, та з часом стає жовтуватим, завітреним. Апетитним його важко назвати, смак також не викличе гастрономічного задоволення. Викидати, пересолювати, кудись використати — що робити із застарілим продуктом....