Смакота! Як приготувати смачні курячі стегна з картоплею та овочами

Курка є справжнім порятунком для господинь, оскільки птицею завжди можна порадувати домашніх смачною та ситною їжею. Пам’ятайте, що курка буде кориснішою, ніж традиційне червоне м’ясо, оскільки воно може спровокувати розвиток онкологічних захворювань. Найкориснішим способом приготування є запікання в духовці, тому ми пропонуємо вам приготувати апетитну та корисну курочку з овочами, передають Патріоти України.

Які продукти нам знадобляться для рецепту:

  • 6 курячих стегон;
  • 3 великі картоплини;
  • 2 середні морквини;
  • 1 велика цибулина;
  • трохи селери та іншої свіжої зелені;
  • оливкова олія;
  • сіль та спеції на ваш розсуд;
  • сушені пряні трави.

Як готувати:

Спочатку нам потрібно підготувати курку. Стегна слід вимити, висушити за допомогою паперового рушника та замаринувати за допомогою пряних трав. Залишіть курку хоча б хвилин на 40, щоб вона просочилася ароматними спеціями.

Тим часом готуємо овочі – промиваємо та чистимо. Картоплю та моркву нарізати слайсами, подрібнити цибулю, селера та зелень.

Овочі з’єднати та заправити оливковою олією, сіллю та вибраними спеціями.

Потім викласти в ємність для запікання. Потім додаємо курку. Розігріти духовку до 200 градусів, обернути нашу страву фольгою та готувати 40-50 хвилин.

Після позбавляємося фольги і запікаємо при тій же температурі приблизно 15 хвилин.

При подачі прикрасити свіжою та ароматною зеленню.

А ви це знали? Навіщо додавати молоко при варінні рису

неділя, 8 червень 2025, 12:07

З огляду на популярність рису як гарніру, варіння цієї каші є досить частою дією на кухні. При цьому господиням далеко не завжди вдається домогтися появи в страви потрібної консистенції. Іноді каша виходить не розсипчастою, а в’язкою та липкою, передаю...

Два інгредієнти, які допоможуть отримати соковиту свинину в духовці

неділя, 8 червень 2025, 11:12

Додайте ще один чудовий рецепт у свою кулінарну книгу. Дізнайтеся, як приготувати ситну та смачну закуску – запечену свинину. Страва подається в гарячому вигляді і як холодна закуска. Свинина відмінно «впишеться» до інших страв на столі, підійде як пер...