Смакота! Як приготувати соковиту яловичину в духовці

Яловичина — м’ясо, яке часто під час приготування виходить сухим та давким. Все тому, що в ній нема жирового прошарку, як у свинині. Проте якщо правильно запекти яловичину у духовці, то у вас буде неймовірно смачна та соковита страва, яку і гарячою їсти відмінно, і як холодну м’ясну нарізку подавати чудово, передають Патріоти України.

Подробиці

Для приготування 1 кг яловичини візьміть 1 ст.л. солі, 1 ст.л. суміші перців, 1 ст.л. меду, 1 ст.л. гірчиці. Ретельно натріть м’ясо всіма інгредієнтами та залиште мінімум на 10 годин маринуватися.

Духовку розігрійте до 180 градусів, м’ясо заверніть у фольгу і відправте запікатися на 60 хвилин. Через 30 хвилин приготування температуру варто збільшити до 200 градусів — м’ясо рівномірно приготується, при цьому не втратить соковитість, якщо фольга буде щільно закрита, тому радимо обгорнути у 2-3 шари.

Мед дасть не лише приємний присмак, а як карамельно-золоту скоринку. Якщо хочете більш насичений колір, то за 10 хвилин до готовності розгорніть м’ясо, змастіть вишневим соусом чи варенням (без ягід) і запечіть у відкритому вигляді. Поєднання — ідеальне! Обов’язково спробуйте приготувати.

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині ставлять тісто в холодильник

неділя, 2 листопад 2025, 17:30

Досвідчені господині знають просте правило: перш ніж пекти, тісто треба не поспішати - дати йому «відпочити» в холодильнику. І це не просто кулінарна примха, а перевірений секрет, який впливає і на смак, і на текстуру майбутньої випічки, передають Патр...

Ці продукти підробляють частіше за все - і ви навіть не здогадуєтесь

неділя, 2 листопад 2025, 13:10

Полиці магазинів рясніють "натуральними" й "екологічними" товарами, але насправді частина з них - лише майстерно замасковані підробки. Щоб знизити собівартість, недобросовісні виробники замінюють дорогі інгредієнти дешевими, додаючи ароматизатори, бар...