Смакота! Як приготувати соковитий шоколадно-чорний торт "Сльоза пантери" - суперський рецепт

Любителів ніжних кремових тортів-рулетів з начинкою з фруктів неодмінно зацікавить торт "Сльоза пантери", який ще відомий під назвою "Слонова сльоза". Цю шоколадно-чорну смакоту з білосніжним кремом можна приготувати без зусиль за нехитрим рецептом, і рулет вийде соковитим і просто приголомшливим, передають Патріоти України.

Що для цього потрібно і покроковий рецепт описані на каналі в YouTube "Кухня як релакс". "Ну а вже про те, що він смачний, то словами не описати! Рулет за цим рецептом не тріскається, а дуже еластичний, вологий! Суперський рецепт!" - зазначив автор рецепту.

Як приготувати торт "Сльоза пантери"

Інгредієнти для тіста для коржа і начинки:

  • цукор (100 грамів)
  • яйця (2 штуки)
  • какао (2 столові ложки)
  • розпушувач (1/3 чайної ложки)
  • борошно (70 грамів)
  • олія - без запаху (1,5 столові ложки)
  • вода - окріп (1,5 столові ложки)
  • банани (3 штуки)
  • шоколадна глазур (на смак)

Інгредієнти для крему "Пломбір" на сметані:

  • сметана (225 міліграмів)
  • яйця (2 штуки)
  • цукор (80 грамів)
  • борошно (1,5 столової ложки)
  • кукурудзяний крохмаль (0,5 столової ложки)
  • вершкове масло (180 грамів)

Приготування:

  • спочатку в тару поміщаємо сирі яйця і зверху насипаємо цукор, після чого за допомогою блендера перемішуємо до однорідної білої маси

  • в іншу тару насипаємо борошно та інші сухі інгредієнти - какао плюс розпушувач - і перемішуємо лопаткою
  • потім цю суху масу насипаємо в підготовлену "кашку" з яєчної маси в першій посуді. Знову все мішаємо, потім виливаємо олію без запаху й окріп, знову перемішуємо
  • отриману масу поміщаємо на жарівку на папір (пергамент) для випічки, відправляємо в духовку і випікаємо 10 хвилин при температурі 170 градусів

  • діставши з духовки, відокремлюємо використаний папір і накручуємо на кухонну качалку, попередньо обгорнуту тканиною або папером (щоб наш корж не злипався і прийняв потрібну форму), після чого залишаємо до повного охолодження

  • очищаємо банани від шкірки та розрізаємо так, щоб разом вони підходили під довжину коржа
  • поверхню для формування торта посипаємо цукровою пудрою, зверху розкладаємо наш корж, і його умащуємо кремом "Пломбір", розподіляючи по всьому периметру не надто товстим шаром
  • далі по центру розкладаємо банани в одну лінію і закручуємо форму

  • зверху заливаємо шоколадною глазур'ю. Даємо повністю охолонути крему (можна поставити на 3 години на холод)

Чи потрібно смажити цибулю для котлетного фаршу

вівторок, 1 квітень 2025, 18:15

У класичному рецепті приготування котлет, який часто використовують господині, є цибуля. Цей продукт дійсно робить страву смачнішою та соковитішою. Але чи треба смажити овочі перед тим, як додати їх до фаршу? Все залежить від способу приготування та ре...

Який простий інгредієнт допоможе надати котлетам пишності

вівторок, 1 квітень 2025, 17:15

Досвідчені господині і навіть професійні кухарі часто додають у котлети особливі компоненти, які повинні надати страві апетитної пишної форми, передають Патріоти України. Однак деякі інгредієнти можуть надавати надто очевидного відтінку смаку, що може ...