Вважається, що для приготування справжнього апельсинового варення, яке подавали до столу титулованим особам, будуть потрібні севільські апельсини. Якщо таких немає – можна спробувати приготувати десерт з єгипетських або тих, які були завезені в найближчий магазин, передають Патріоти України.
Кажуть, що добре додати в варення трохи ванілі або перцю чилі, а також можна спробувати імбир з корицею. Рецепт розрахований на 7-8 банок по 0,5 мл.
Наріжте фрукти, відіжміть сік в каструлю, потім процідіть через сито для збору кісточок. Залиште цедру і кісточки.Залишки апельсинів нарізати тонкою соломкою і викласти в каструлю з соком.Кісточки слід скласти в тканинний мішечок і помістити в каструлю з шкіркою.
Налийте в каструлю ще 2,5 літра холодної води, доведіть до кипіння і тушкуйте варення 2 години до повного м’якості шкірки. Банки і кришки варення вимити і продезінфікувати.
Повторно доведіть варення до кипіння, дістаньте і відіжміть пакет з кісточками, додайте обидва види цукру і варіть, помішуючи до повного розчинення. Потім зробіть вогонь сильнішим і прокип’ятіть варення 15-25 хвилин в залежності від обсягу. Суміш повинна досягати 105 °C.
Перевірити готовність десерту можна, опустивши суміш на охолоджену тарілку і поклавши на хвилину в морозилку.Якщо після натискання на заморожену речовину залишився чіткий відбиток, значить, варення готове. Ось і все, розлийте засіб по банках і закрийте кришкою.
Це не просто риба - це справжній дар для здоров’я, смаку й навіть дієти. Осетер повертається на українські столи, і ось чому ти маєш його спробувати, передають Патріоти України. . Ще з часів середньовіччя осетер прикрашав столи королів і князів. Сього...
Хрусткість та чистота розсолу – чи не головні критерії вдало заготованих огірочків. І є продукти, які можуть дуже негативно на них вплинути, передають Патріоти України. Навряд як комусь подобається, коли заготовлені на зиму огірочки стають дуже м'якими...