Смакота! Як приготувати тушковану капусту з грибами

Тушкована капуста з грибами може стати не тільки смачним гарніром, а й ситною повноцінною стравою. Якщо готувати з печерицями, а не лісовими грибами, то це дуже швидко, передають Патріоти України.

Подробиці

Для приготування візьміть:

  • Капуста — 1 кг
  • Печериці — 500 г
  • Олія — 5-6 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Томатна пасті — 2 ст. л.
  • Оцет столовий — 1 ст. л.
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Борошно — 1 ст. л.
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Вода — пів склянки
  • Перець чорний мелений — 0,5 ч. л.
  • Сіль — 1 ст. л.

Розігрійте сковорідку з 2-3 столовими ложками олії. Обсмажте гриби, порізані слайсами, та цибулю, порізану півкільцями, на середньому вогні протягом 10 хвилин. Свіжу капусту нашаткуйте, покладіть у казан, додайте 1 столову ложку олії та пів склянки води.

Накрийте казан кришкою й тушкуйте на маленькому вогні протягом 30-40 хвилин. Після цього додайте до капусти підсмажені з цибулею печериці, томат ну пасту, оцет, цукор, сіль, лавровий лист, перець і добре перемішайте.

Продовжуйте тушкувати капусту з грибами до готовності близько 10 хвилин. Візьміть сковорідку для приготування важливого інгредієнта, а саме — смаженого борошна. Налийте 2 столові ложки олії, можна ще використати 1 ст.л. вершкового масла. Додайте борошно й обсмажте до однорідного стану протягом 1 хвилини, постійно розмішуючи. Додати обсмажене з олією борошно тоді, коли капуста буде вже м’якою, розмішайте та доведіть до кипіння. Капуста готова, смачного!

Феномен довголіття: ТОП-5 науково обґрунтованих правил здоров’я від відомого кардіолога

неділя, 26 жовтень 2025, 23:10

Що дозволяє деяким людям доживати до 100 років у відмінній формі? Відомий кардіолог доктор Ерик Топол стверджує, що секрет простіший, ніж ми думаємо. Після багатьох років досліджень він виділив п’ять ключових принципів здорового способу життя, які не в...

Все просто! Як легко почистити варені яйця

неділя, 26 жовтень 2025, 17:48

Варені яйця - улюблена страва багатьох. До того ж, вони є гарним джерелом білка, а спосіб їх приготування не передбачає використання олії, що робить цей продукт ще більш корисним, передають Патріоти України. Єдиним недоліком є те, що їх важко чистити. ...