Смакота! Як приготувати запашний глінтвейн, який можна давати навіть дітям

Пропонуємо вам простий варіант глінтвейну, але замість червоного вина будемо використовувати виноградний сік. Такий духмяний та терпкий напій підходить не лише для дорослих, а й для дітей, передають Патріоти України.

Для початку наповніть каструльку літром виноградного соку.Сюди слід додати очищені від шкірки і нарізані на кружечки апельсин і невеликий шматочок імбиру. Крім цього, знадобиться 1 паличка кориці, 1 зірочка бадяна, 6 бутончиків гвоздики, 2 кружечки лимона та жменя журавлини – можна використовувати як свіжу, так і заморожену.

Для надання солодощі до основних інгредієнтів слід додати приблизно половину столової ложки цукру. Цукровий пісок можна замінити 1 столовою ложкою меду – у цьому випадку мед кладуть у готовий глінтвейн. Каструльку з її ароматним вмістом необхідно поставити на середній вогонь і дочекатися, поки рідина майже закипить, після чого зняти з плити.

Напій повинен настоятись під закритою кришкою протягом півгодини. Ви можете навіть укутати каструлю чимось теплим. Залишилося процідити готовий глінтвейн, скориставшись ситом і можна подавати до столу.

Варто знати! Як розпізнати авітаміноз та які продукти можуть відновити ресурси організму

вівторок, 9 грудень 2025, 19:20

Нестача вітамінів взимку істотно змінює людину. Якщо в організмі не вистачає мікроелементів, необхідних для нормального обміну речовин, людина може відчувати потяг до гірких, гострих, солодких або, навпаки, солоних страв. Також подібні зміни смаку можу...

Найпоширеніша помилка під час приготування вареників: Чому вони лопаються

вівторок, 9 грудень 2025, 18:15

Грудень - час, коли кухні перетворюються на справжні майстерні. Стіл завалений мисками з начинкою та рядами вареників, що чекають своєї черги. Здається, все йде за планом: тісто м’яке, начинка ароматна, але вареники лопаються під час варіння. Замість п...